Mitt ansvar.

Mina val, mina misstag, mina framgångar, min väg, mitt, bara mitt liv.
En helg i skaldjurens tecken.
Blev så glad när jag helt missat att hummer också skulle ingå i kvällens middag!Åå jodå allsång (läs flickornas sång) är ett måste, förstås!Och så bäst av allt - helt "damn hallelujah amazing gott"!


Mmmmm.
Jag kunde inte ha önskat mig en bättre-godare-mysigare-trevligare-fredagsafton! Kvällen bjöd på många nya smakupplevelser! Ikväll fortsätter vi, som dem riktiga livsnjutare vi är, med alldeles färska kräftor som vi hämtat hos vår fiskare samt dessert á "kladdkaka avec contreau". Det är fan lyx att ha Fiskare Göte här ute. Han är lika rå (?!) som fisken själv. Och han pratar precis så mycket och så bred bohuslänska som det ser ut på bilden nedan. Jag ska erkänna att jag var väldigt rädd för "fiskaren med de oranga regnbyxorna" när jag var yngre. Först nu vågar jag ta svängen om hamnen när jag är ute och spatserar. 

Alltså ursäkta möjligen, men ni måste helt enkelt bara se honom:Haa-snygg vaa?!Mmmmm.

Nu räcker det.Jag har gråtit i timmar. Massa tårar. Massa snor. Men nu är jag färdig. Jag har en liten baby att ta hand om. Jag har ett liv att leva.

Stolt.

Hennes vingar är fjärilslätta,
hon flyger i sin dröm,
utan kompass, utan smärta,
det kommer en blåst och viskar henne obarmhärtigt nu är du lost,
viska på du, försök du bara jag tänker alltid henne bevara,
Hon är det bästa i mitt liv, jag ser inte längre dig som en del av hennes liv
Vilken kväll!! - men jojo där kom tenta ångesten ja!

Jag är fan stum. Livet smeker mig medhårs just nu. Det gillar jag. Ok, nu har jag exakt 24h på mig innan tentamen imorgon. Jag borde inte ens blogga nu, men bloggen är min lilla prinsessa. Henne värnar jag om. Jag skulle pluggat ikväll, det blev inte så. Däremot har jag, som tur är en massa överskottsenergi just nu. Jag ska köra ett rejält  puste, men först laga något gott till lilla magen och värma något varmt för krassliga halsen. Jag borde inte dricka kaffe nu, det gör jag i alla fall. "Borden" borde ju inte ens få finnas?

Ok, ok du kommer fixa tentan galet galant imorgon Jenny! Nu kör jag! Önska mig lycka till! Stressad som en get - glad som en lärka!

Kärlek. 

Äkta varor.

Hur f-n får jag bukt med min godisproblematik?

Jag har aldrig varit en sån där duktigkurre som väljer morotstavar med "hemmagjord hälsodipp"  i förmån för mitt ovan alternativ. Ring mig omgående du som sitter inne på en klockren lösning på min godisproblematik. Säg inte "ta en frukt " - då lägger jag på luren. 

Städhjälp - japp.

Vi har kommit långt, absolut - men än är hon inte rumsren, helt så att säga. B som regel ute - A inte undantagsvis inne. Men som sagt, jag ser framsteg för varje vecka och vi är på rätt väg. 

Jag förstår inte riktigt nu, från att ha varit en äkta perfektionist när det gäller ordning och reda (en del av er vet ju redan hur det ser ut i mina skåp, men nej - jag viker inte mina underkläder) så har jag beställt städhjälp idag! Kl 13! Ja, förlåt Carro - men jag klarar inte en dag till i denna jävla röra. Nu ska det bli kliniskt rent här inne, kliiiiiiiiniskt big time. Jag och Penny kommer må som prinsessor ikväll!

Jag har sett babyn nu, vad ska jag säga - hon är lixsom baby - skönheten - personifierad! Tack för bilden Martin! Idag kommer ingen mindre än min Majja Gräddnos hem från Dublin - längtar nu! Kl 16 ska jag sjunga med fina människor! Stackars vår körledare på sist träning, han hade fått sträng förbud att tala så vi kommunicerade via tecken och meningar på en blackboard. Vi måste vårda våra stämband, de är några sköra saker. Smack!

  


Pennys nya mates!
Den är till dig min vän.


Jag förtrollas över din person,
varje dag är du min lyckoranson,
vi är varandras hund och katt,
olika som få men alltid lätt till skratt,
du ger mig energi, värme och stimulans,
jag är dig evigt tacksam att vi den där gången bjöd upp till dans.(Tack för ditt mail inatt - jag lipade som en barnunge)
 


Det blev en mini Malin!

Det blev en liten flicka! Jag är så glad! Jag är i chock! Dethär är helt underbart! Allt har gått bra! Tack min ängel!
Syster har blivit mamma och jag har blivit moster!

Men kom ut då unge!

-Mormor och morfar har bosatt sig vid telefonen.
-Mamma och pappa håller på att go nuts därhemma.
-Martin håller oss underättade (men det går på tok för långt mellan samtalen).
-Själv håller jag i stunden på att spricka av alla starka och många känslor!

så vi gick ut och andades in lite frisk härlig luft och träffade några vänner!Haha, jag fick en klockren kommentar förut (du ser ut som hon Pippi fast med en hund) och först då kom jag på hur oreflekterat mitt klädval och styling hade varit under dagen. Men vad fasiken, vi har inte haft någon undervisning och jag har endast ägnat dagen åt plugg, träning och chill. På ett sätt älskar jag just sådana här dagar, då jag hoppar smink och inte lägger någon som helst vikt vid val av kläder och mitt utseende. Men absolut, jag gillar varierat - bådadera - ibland kan jag vara helt cool med att vara ful, men ibland vill jag, precis som du vara riktigt snygg! 

Nä....huu..puu..varför ringer de aldrig då? Borde inte jag få vara med där inne hos syster? Jag vill bara hålla hennes hand. Hon är ju så ung. Herregud. Men jag vet att Malin kommer bli världens super duper bästa mamma! Undra om det blir en "mini Malin" (dvs. en indirekt "mini Jenny") eller en "mini Martin"..spännande. Nu blev jag sådär hyper nervös igen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt kommer att gå bra. Jag hoppas att min vackra ängel även är på vakt hos min syster just nu.
    

Friday Shadow.
Jag glömmer min tid, jag glömmer mitt rum
Jag drömmer om min framtid, liv och kvalitetstid
Jag har det bra nu, jag har allt jag kan önska ju

Jag besitter en galen makt, jag gillar min nyvunna glammiga skatt
 


Bästisar igen!Den lila kaninen är inte att leka med..den har blivit en livsfarlig konkurrent (helt seriöst) - jag känner mig bortglömd..kanske är det lila slingor jag borde göra istället för blonda.. Just för att lyckas behålla lilla damen helt och hållet för mig själv. Nä, stopp nu matte! VARNING där.  

Jag längtar efter fiskpinnar och potatismos.

Jag och Carrro kom i säng barnförbjudet sent inatt - så det var minst sagt en kamp att stiga upp imorse! Men väl på plats i skolan med en stor kaffe i handen var tröttheten som bortblåst! Jag är mycket nöjd med dagens föreläsning och det känns bra inför tentan. För vad är egentligen poängen med att gå runt och oroa sig för något som ännu inte har inträffat? Det är så totalt dumt och ologiskt att tillämpa ett sådant förhållningssätt, (vilket jag varit en flitig "första man" att tillämpa) när man rusar händelserna i förväg med, med ett negativt perspektiv så att säga. Så dumt! Resultatet skulle isåfall snarare bli "dubbelmacka i tragedi", om nu ett misslyckande skulle inträffa. Hela det där tänket borde raderas ut från allt mänskligt tänkande - vem fan lärde oss en sådan missgynnande kunskap?

Det senaste året har jag, personligen genomgått en för mig livsviktig och avgörande resa..högst intern skulle man kunna säga. Det har och i viss mån är enormt smärtsamt, men samtidigt det mest stärkande och befriande jag någonsin varit med om och förmodligen någonsin kommer att vara med om. Jag tror att jag är på rätt sida av vägen den här gången, och inte så långt från den sista slingrande stigen som leder mig hem. Hem ljuva hem. Home sweet home. En längtan som inte går att förklara med ord, möjligen med ett parti vackra färger. Jag minns tydligt sista dagen som jag var hemma, det var dagen innan jag och Joanna åkte till Malta. Det var dagen jag bar vita linnebyxor och en röd/vit matchande tröja till - det var dagen jag som 16 - åring åt mammas fiskpinnar och potatismos för sista gången.

 

 
 


Bara fram med allt vettja!

Idag åkte vårjackan fram, tennisskorna (övervägde sandalerna - tänkte om) och mina älskade DG brillor! Nu har vi strosat runt i solen alldeles för länge efter skolan - men gud så härligt! Dagens föreläsning kunde varit..bättre eller snarare hållits på en högre nivå. Blir frustrerad när det går för långsamt och när det sker med en överpedagogisk metod..som fallet idag. Då sprätter och riktigt rycker det i hela mig, och jag vill helst bara skrika - "mata mig snabbare med kunskap"! Jag är som en liten svamp som bara snabbt suger åt mig allt jag kommer över, men idag gick jag fortfarande "hungrig" så att säga från dagens lektion. Haha - så träffande att vi hade våra klassrum jämte varandra idag då Carro - och en morgonkram (kompensationen från igår var därmed uträttad) var inte fyskam det heller! Jag har det där typiska kompensatoriska tänket, så lyder sanningen - i många avseenden. Både på ett omedvetet och medvetet plan. Jag tror fan jag föddes sådan. Det sägs att man kan träna bort det? Mamma, pappa - tack för det liksom?! Men apropå kompensation så är det ju lugnt på det planet - ni har ju trots allt kompenserat mig en hel del på sistone. Höll nästan på att glömma det.

Här är dagens inspirationskälla - ä.l.s.k.a.r dessa dojjor, jag använder t.o.m mina inomhus just nu.
 

Vi säger så.
KRAM! 


    


Morning!

Mamma darling - känner du hur morgonkaffet doftar från min bryggare?


Ingen nattkram där inte..

 

Jag och Penny tog en kvällis ner på stan för att ge Carro en bamse-big-godnatt-kram, men ingen hemma där, synd för dig att du spenderade din kväll med manligt sällskap (lägger ingen värdering i det) just denna kväll/natt. Men see u in school my cool 2morrow! Nu sover vi. Gott hela Sverige. Dröm och vila ut för all del. Imorgon är dagen bara din, i dina händer Jo, det är sant du får dagen imorgon, du får hela tisdagen av mig så se till att göra något förbannat bra av den. Deal? 

Cred till oss!

I förmiddags hade jag och några "kurs kollegor" bestämt att vi skulle vi träffas på högskolan, vi håller på med ett grupparbete och deadline är redan på torsdag. Jag var, låt säga lite ringa panikslagen och uppstressad över detta imorse, kommer vi hinna bli klara i tid, och hur ska vi rimmligen kunna baka samman alla våra (olika) resultat? Klockan 16.30 idag, dvs så på pricken - var vi klara! Wow - vilket sammarbete tjejer, tala om effektivitet när den är som bäst och varar som längst! Mer sådana dagar! Tack Linda och Louise för idag!


Nu har jag och min lilla Pen Pow varit nere på stan på Djurfarmacia. Där fick hon sina klor ordentligt och propert klippta och så godis, såklart. Nu är jag själv hungrig som en varg och tänker inte ta mig före något annat innan min mage blir nöjd och glad igen. "Äta bör man annars dör man" , visst det skriker och osar klyschée här - men kanske samtidigt en jublande sanning - för många av oss! 


 


Long time ago..haha - herregud rosa och blond. Tider kan man säga. Fick bilden av Peter nu ikväll -hemkommen från alperna. Bilden riktigt river upp gamla åldrade minnen, på ett sådär riktigt obarmhärtigt sätt. Är ni med? Gud så små vi var, jag är väl typ 18 på bilden.. 

Helgen har varit alldeles strålande bra - ute som inne:) speciellt söndagen! Hej svej levepastej!


Music Mucho Me - My Melody!

 Jag trivs som fisken i vattnet här inne.

Men det visste du väl?

Nej, tänk för att det gjorde jag inte. Sant, ofta brukar jag veta, men inte den här gången och inte när det kommer till dig min vän. Det var liksom ett år sedan du rörde vid de där orden..jag fattar bokstavligen inte. Jag var tvungen. 
Choklad och hemmagjord latte!Är det bästa som finns efter Mamma, Pappa, Malin, Penny, Majja och Peter förstås.  

Min största rädsla is gone - gone baby gone?!

Under alla mina 22 år som Jenny, Eveline Helgen (för att vara exakt) har jag bärt på en enorm rädsla. En rädsla som hindrat mig från mångt och mycket i mitt liv. Jag har alltid varit dödens rädd för att sjunga inför en publik. Riktigt skräckslagen. Idag total trotsade jag denna rädsla, jag stack hål på bubblan och ut kom toner! Massa toner! Det var helt underbart! Musiken har alltid varit en av min många "drugs", men jag hade fan aldrig trott att den kunde vara så ofarlig! TACK TJOLLE för att du fick mig att komma "ut ur garderoben":) Det var en magisk stund för mig. Jag grät efteråt.

Men det konstigaste var att jag inte var särskilt nervös varken igår kväll, imorse eller sekunderna innan jag greppade micen från stativet. Det här var tok kul - det här har jag väntat på - det här kan jag bli bra på! Jag är hög på endorfiner och låg på, ja min största rädsla denna.. mystiska söndag! Och givetvis förevigade jag detta tillfälle i visuella bilder!

Prästen var en härligt cool kvinna - hon fick självklart vara med på bild!Och så en glad filur efter dagens framträdande - med all rätt!


God morgon (förmiddag) gott folk!Studiecirklar i all ära..

men säg mig, varför tenderar man att alltid fastna i babbel (givetvis intressant sådant) om tusen andra ting, än just kring det som skulle diskuteras. Jag, Maritza och Amanda kom på den geniala (trodde vi) idéen att köra en studiecirkel tidigt imorse. Vi hade inga föreläsningar och ville trots detta försöka vara ambitiösa. Men så blev det inte nä. Förstås. Amandas dotter, lilla Greta var med oss och trots GB - glace (pappa - vad gillar du det?) och kinder ägg lät hon sig inte stillas. Men det gjorde absolut ingenting för hon är så söt och charmig så det är minsann inte klokt! Inte klokt! Det var i princip omöjligt att koncentrera sig idag. Men däremot väldigt trevligt! Tänk vad världen är liten, både jag och Maritza kom fram till det att vi båda är utbildade bartenders, jobbat på Magaluft och medverkat i reality TV i Norska TV3. Dock av olika andledningar skulle man kunna säga. Sedan fick jag en rejäl och nyttig undervisning i Finnlandsvenskars kultur och språk. Maritza kommer från Vasa och har nog världens underbaraste tal. Jag lärde mig definitivt något viktigt idag - Finnlandssvenskar bryter INTE på finska, som jag alltid trott och säkert många med mig. De har svenska som sitt modersmål precis som du och jag. Att  t.ex., som jag tidigare förutsatt, att Mark Levengood skulle bryta på finska är en total felaktighet. Tänka sig..vad man lär sig.  

Just i denna stund överväger jag utgång, men med tanke på hur iordning och ofixad jag ligger här påtagligt trött med Penny i min soffa, blir det nog tyvärr ett nej härifrån. Men jag ljuger om jag säger att jag inte är det minsta sugen på något starkare än 3,5 % ikväll..det är ju fredag, det  ju vår, jag är ju ung och jag älskar ju att dansa. 
 
Lorena mitt lilla troll - tack för dina kommentarer, och btw - har du gått och blivit miss mäster kock på kuppen? Du bakar och har dig för jämnan:).  Du kanske kan tänka dig att bjuda på en av dina ekologiska mumsverk en vacker dag..

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sätta på musik, ringa till några vänner, checka utbudet i klädväg och därefter avgöra huruvida kvällen ska te sig nyktert eller motsatt. Ok,  om du ger mig en total makeover vad gäller kläder, smink, lust och hårfärg och vi skulle utan någon betänketid ses på the dancefloor 2night! Jag kan ju alltid drömma. Tjingtjong!
 
 
    


Att lyckas och må bra samtidigt?

Det är så mycket som jag vill göra! Nu! Jag ska ta reda på hur jag kan lyckas göra allt jag vill, förverkliga mina drömmar och uppnå mina mål, men den viktigaste poängen- att må bra under tiden! Hänger ni med?! Målet är, i själva verket det mindre viktiga - utan resan är vad som betyder och lär oss något. Kvällens lektyr må så bli en bok i Personligt entreprenörskap : " må bra under tiden du lyckas".  Läs den! Jag börjar inse att det är den effektivaste och enda hållbara nyckeln till framgång! Älska det du gör och gör det du älskar! Då borde det fan bli bra! Kan det vara så enkelt? No more boring days! Vad som tagit åt mig undar kanske ni? Jag skulle förmodligen säga att jag  "agerar egen coach". Jo, det är nog så det förhåller sig. Omedvetet till en början, men vilket mer och mer övergått till en ren och skär medvetenhet. En otroligt gynnsam sådan.


Jag är så bra!

Det tog emot att lämna sängen och Penny i  förmån för ett seminarium i skolan imorse, som fan - ordagrant nu. Jag kände mig varken förberedd eller tillfreds med mig själv. Väl på plats och väl igång presterade jag väl så bra! Helt ok liksom, haah, jag har aldrig varit så (opåläst?!) inför ett semninarium som idag, ändå gick det vägen. Och av detta att döma - drar jag hämed en fet lärdom inför ett liknande scenario en eventuell nästa gång!

Direkt efter skolan bar det iväg till kiropraktorn i Vänersborg. Mitt tredje besök hos honom såhär långt. Känns bättre i ryggen idag och enligt hans bedömning kan jag komma igång med träningen inom ett par dagar. Det känns skönt! Hur är det möjligt att bokstavligen förfalla (kroppsligen och mentalt) vid ett träningsuppehåll? Min kropp mår verkligen pyton utan några "pulshöjande" aktiviteter. Jag höll vidare på att aldrig komma därifrån, vi diskuterade allt från hundar med rosa kläder á Paris Hilton till divesre olika utbildningar. Han blev så engagered (ok, jag var väl lite frågvis som vanligt ska tilläggas) att berätta om sin utbildning till kiropraktor i Chicago och han skickade t.o.m med mig en massa foldrar och bad mig på allvar tänka över ett sådant framtida yrkesval. Hmm?! Ja, vem vet.. kanske skulle man dra dit och utbilda sig till kiropraktor.. Nä vet ni vad, det där var ingen sanning. Jag vet redan mitt kall. Häng kvar och later on vettja!  


RSS 2.0