Jag har lixsom aldrig fattat galoppen,..

 

med korv och bröd (med senap och ketchup på då förstås)..?! Jag vet att syster äter och älskar just detta..lustigt. Lustig mat det där.

En litet infall sådär bara.

(en otroligt härlig och kreativ dag är innehållet i denna lördag!!) 


Fröken Ekstorm var det!Är det någon som blivit vuxen av oss två, så får jag väl erkänna att det är du!:) Men!! jag jobbar hårt på det nu - jag har ju iaf gått å skaffat hund. Medans du skaffat pojkvän!? Du får ha kaffet klart för jag kommer och hälsar på dig en dag nu! 

smack!

Nära ögat.

Så himla mysigt att krypa ner under duntäcket med lilla lap topen i knät..det är en ny grej för mig. Jag är ju mer av den sorten som måste sitta rakryggan i en stol (helst kontorstol) och framför en dator (helst stationär sådan) när jag bloggar, arbetar eller skriver något. Tänk att jag gått miste om denna lilla mysfaktor pga av något så dumt!

Vet ni vad, kära ni? Det har varit en hemsk dag, jag har varit en hemsk matte. Jo. De slutade med att jag och Penny hamnade på röntgen. Men allt är ok nu. Helt lugnt. Hon sover sin skönhetssömn och jag är förlåten.

Det är många funderingar som håller mig vaken inatt. Jag har en rad frågetecken framför mig, men också ett helt stycke av härliga utropstecken!!, det är bra. Jag är ganska lugn ikväll. Lagom på alla plan. Ovanligt att känna så, vad vill det säga?! Jag blir snurrig om jag fortsätter så jag stoppar här. Jag lär nog få tid att spinna vidare på dessa tankar en annan natt.

Det bästa med att blogga måste nog vara att man kan vara sådär osammanhängande, rörig, tankspridd och intressant/underhållande på samma gång?! För har ni egentligen tänkt på inte sällan den smörja och gojja vi bloggare skriver om? Men det klart, det finns många som fängslar, med ett djup någonstans..jag har mina favoriter. Det har jag. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om vem (kön/ålder/sysselsättning) eller om det genomgående är negativt eller positivt det som skrivs..snarare graden av trovärdighet. Det tycker jag är vackert. 

Det är faktiskt tid för att släcka lampan nu, tystna och låt ögonen vila några timmar. Jag tror vi säger så. En sista sak, dagens sämsta: röntgen med Penny (usch!!!!!) - dagens bästa: mammas middag (helt fantastisk god havskatt) !!

Hörs imorgon hjärtan.
 

  

Gud hade en poäng trots allt..

Det finns egentligen inget som fascinerar mig så mycket som barn. Jag förundras över deras förmåga att leva i nuet. Deras naturlighet att ge utlopp för sina känslor. De gråter när de är ledsna (vilket gör det enklelt för omgivningen att förstå om något är på tok), de äter när de är hungriga (som det mest normala i världen) och skrattar sådär gudomligt charmigt när de är glada! De viker inte en tum för sina behov och tillgodoser dem som något högst primärt. De lyssnar och responderar fogligt på kroppens alla signaler. Vi alla har varit där en gång. En del rubbar aldrig detta system. Medans somliga gör det. Däremot, får vi inte glömma att vi alla har skött detta galant en gång i tiden. Jag kan inte dra mig till minnes, när exakt det var som jag slutade att lyssna..när jag började ignorera de "sanna och naturliga" rösterna inom mig i förmån för något..ja vad fan jag nu ska kalla detta något..  

men!! som tur är inget skrivet och hugget i sten (tur va!!) och mitt misson ska bli att återupprätta denna lyhördhet. Jag ska lyssna tills mina öron blöder om det är vad som krävs. Jag vet att om jag lyssnar tillräckligt länge, tillräckligt noga så får jag svaren.
 
Ett, två, tre - LYSSNA! (Gud skapade oss med två öron och en mun just av en orsak - "lyssna dubbelt så mycket som du pratar" och det borde väl även gälla mig?!).

Underbara Mia Törnblom!

   WOW! - vilken grym kvinna! Vilken styrka! Vilken glädje! Vilken personlighet! 

TACK!


Jaha jaha.Det är skönt att ha Penny vilandes på magen när livet pissar på mig..okej då, för all del dumma liv, låt gå för ikväll, men morgondagen blir inte dagen idag. Imorgon blir en fin dag.

Godnatt - det blir nog en tidig kväll då jag har en viktig dag imorgon.
 
(Majja - jag är så stolt över det beslut du tagit idag.)

Bara sådär plötsligt..kom vi att tänka, ringa och sakna varandra-exactamente-precis-samtidigt! Tack för igår:) Ses snart då lillan.

Känns nytt (med ny kurs) och fräscht (med ny dator)!

Det är faktiskt som så att jag skäms nu. Generad. Ja. Jag har fått en sprilans ny laptop av min dunder dadi, med inbyggt mobilt bredband och webbcam. Nu kan jag snabbt och enkelt arbeta, skriva, blogga och surfa - precis överallt! Snygg är den också! Men först måste jag vänja mig vid de nya tagenterna då det defintivt inte är anspassade efter min "tryckförmåga" ännu". Men! Herregud pappa! Hur ska jag tacka dig för det här kalaset..hmm. Jo, nu vet jag nog, du ska i gengäld få "krama och lukta på" din dotter och Penny betydligt mer i fortsättningen, skulle det kunna vara i närheten av och funka som ett tillräckligt tack tro?

I veckan startade min nya kurs - nämligen i psykologi! Jag hade aldrig trott att jag skulle hamna inom detta område. När vi presenterade oss för varandra i gruppen hade den ene antingen läst pedagogik, sociologi, organisationspsykologi och den andre medecin, arbetsrätt eller beteendevetenskap. Och där dyker jag upp som studerat på ekonomprogrammet och i höst kurser inom helt andra områden. Och utan någon somhelst förkunskap inom detta ämne. Eller det där var väl inte helt sant. Beroende på hur man väljer att se det. Men det är ack så befriande att läsa mer  "humana" kurser där fokus ligger på de mjuka värdena. Livsviktiga värden enligt mig, nämligen värden i form av människor. Utan oss skulle inga företag existera. Utan företagen, ja ett föga fungerande samhälle. Jag tror att det är högst väsentligt att studera basen och grundstommen (hur stabil är den egentligen) till varför saker och ting ter sig på ett just vis. Just så. Allt utgår från dig och mig. Vilken makt vi har! Intressant.

Precis hemkommen från skolan och jag har bra energier idag. Föreläsaren är en väldigt inspirerande kvinna - hon bjuder omåttligt på sig själv! Hon gör fel och hon har brister, men hon är precis sädär "mänsklig" som..jag som är så tabu i min värld. Men nog så eftersträvansvärt. Skön prick i alla fall och en härlig klass.

(Nu höll jag förresten på att avsluta med att ursäkta mig för att jag inte bloggat på ett par dagar, samtidigt som tanken slog mig att det är aldrig något jag utlovat - en frekvent uppdatering alltså. Jag skriver ju när jag kan skriva. Ibland går det inte. Ibland har jag inte ett endaste ord på hjärtat. Nu känner jag däremot att en "skrivar-av-mig-fas" är påväg.) 

♥♥

hehe titt ut! - lite gulligt va?! (fotograf à Malin)
 
 


Man kommer långt med lite charm..

Penny är en väldigt intelligent hund, hon memorerar allt och alla. Uträknad som få, men alldeles alldeles underbar! Jag var nere och besökte Beatrice på La frizz en sväng förut (Trollhättans bästa frisörska för övrigt) och vi båda konstaterade att en hund må vara det optimla "träningsobjektet" inför ett babyskaffande. Nejdå, men hon kräver 24/7 av min uppmärksamhet. Vilket resulterar i att jag sover allt mindre och mindre, det är inte bra på sikt. Definitivt inte för mig. Men jag antar att det hör till såhär i början. Vi var även nere och besökte killarna på Elektronhuset - Penny charmade musten ur dem - och det milt uttryckt - hehe. De blev helt lyriska. Känns förresten som jag springer där nere för jämnan, antingen är det internet uppkoplingen som masar (som den gjort nu i några dagar och därav min frånvaro) eller så är det någon uppdatering som ska installeras eller annat fix som måste åtgärdas. Dessa nedrans datorer! Kan inte allt bara funka sådär pangbom lixsom?

Tillbaka lite till Penny, (medveten om att det blir en hel del snack kring den lilla nu - men ni förstår, jag är ju så himlans stolt över henne) hon ställs inför nya prövningar varje dag, men eftersom min ambition är att få en så social och tillgiven hund som möjligt försöker jag att ta med henne överalllt. Ju tidigare socialisationen sker desto bättre! Däremot så måste hon kunna hantera att, någon timme eller två vara ensam i lägenheten. Och en sådan prövning måste prövas. Så det är vad vi gjort. Jag var ute och sprang en slinga, ja exakt i 55 minuter - hon grät när jag lämnade henne och gissa om jag sprang det fortaste jag någonsin gjort under denna runda! Heeeej vad det gick! Det gjorde så ont att slå igen dörren med vetskapen om att hon antagligen skulle gråta tills det att jag var tillbaka...men någonstans visste jag att hon skulle klara det. När jag väl kom hem - anfådd och svettig som en get, låg hon där bland sina filtar och nallar. Helt oberörd. Och helt bedårande oförskämt söt. 

Så hittils har det fungerat bra i de flesta nya situationer, däremot blev tanten på apoteket lite putt förut. Tills det att jag, vänligt bad om ursäkt och samtidigt växlade några ord (ok, det blir "lite bebisklang" över mitt tonfall) med Penny och konverserar följande "så dum matte är då, det borde hon ju veta - jag får komma tillbaka när jag lämnat dig hemma". Då smalt även expediten när ett litet ansikte än en gång kikade fram ur väskan. Och sedär ja, så fick jag den service jag behövde och mitt ärende uträttat (tänk vad lite "Jenny&Penny charm" kan göra)

Nåja, nu tror jag bestämt att jag ska ta en liten blunder..jiiiiises något som aldig brukar locka mig, men det kostar verkligen på att vara matte. Jag är helt slut!

Har ni en bra eller dålig dag idag? Tell me, den som vill förstås!På salong  La Frizz - i Bea`s knä!På stan minsann!En väldigt trött Penny efter dagens alla nya intryck..här slocknar hon vilken sekund somhelst!


 
 


Ytterligheter (nej det står inte ytligheter).

Nej, det här är föga ytligt.

Jag höll på att bli galen på telefon helvetet igår. Den ringer, någon ringer och jag vill inte prata. Nej. Fine tycker jag. Du borde förstå. Jag vill inte prata. Hörde du det? Jag tror mig veta om någon inte vill prata med mig, då backar jag i ett sådant läge. Det är alltså inte en självklarhet att "folk förstår". Inte ens det mest enklaste tinget. Folk borde veta bättre. Det ger jag mig aldrig på.Folk borde tänka efter en sekund, reflektera kring och stanna upp. Och voilá -när du gjort det - varsågod att öpnna din trut och börja agera. Hänger ni med på vad jag menar?! 

Ahhh. Låt mig, alltså vara ifred när jag inte svarar. Det finns en andledning, det finns en orskak till varför jag inte svarar när du ringer. Tolka resten själv. Använd dina små grå.

OBS OBS OBS OBS, detta var gårdagens känsla ihållande under en viss tid - ok. Idag hade jag svarat. Jag är lika föränderlig som en kamelont. Det enda som skiljer oss åt är färg och beteende, men principen är densamma. En sådan egenskap har sina nackdelar, men ge dig på att jag kan hitta en hel operakör med  positiva fördelar.

Hörrni - var snälla och lyssna för en sekund:

♦Allt ont för något gott med sig (du bestämmer vad).

♦Olycka föder lycka (alla kan nå och känna lycka - kämpa för det).

♦Rädsla förvandlas till trygghet (ingenting är konstant - stå ut).

♦Kaos blir till stillhet (detta sköter din kropp och själ automatiskt - tillåt den).

♦Hat omvandlas till kärlek (ja.. kan du hata - kan du älska).

♦Ledsen Jenny blir glad Jenny.
( Ledsamhet är en känsla som bidar til ett tillstånd - men varken du eller jag föddes in i ett sådant tillstånd) .

Så tror jag att det är. Du kan också välja att se livets alla stunder och dess innehåll på det här sättet. Jag tror det blir lättare för oss då. Om jag inte minns tokigt sa någon mig - är det lätt - då är det (i de flesta fall) rätt.


Min väckarklocka.

Klockan 07.55 (inte en sekund innan eller efter) varje morgon är det någon som väcker mig,  med en hejdundrans väckning -  tusen slick och lika många nafs (det lät det) och jag har inget annat val än att då kliva upp..eller måhända att jag drar mig en och en annan minut till. Men så marginellt. Det är tydligt vem det är som bestämmer i vår tvåsamhet om mornarna. Det kan  jag väl leva med. Visst. Nu är knytet även försäkrad. Hon är dyr den lilla. Ett litet ocker.

 !!!!!!!!!


Nu går vi.

Jag ser det nu. Ganska klart och tydligt. Men ändå långt bort. Men jag ser var jag är påväg. Det oroar mig inte, att sträckan är så oändligt lång. Jag gillar att vandra. Ett steg i taget. Gärna mil. Desto mer behagar jag då jag vet varthän och varför jag vandrar. Det lyser längs vägen, som om någon gjort sig det där extra besväret för att lysa upp min väg. Med tusenvis marshaller. Någon vill vägleda mig den här gången, inte vilseleda. Vägen är en enda lång sträcka, nästintill spikrak med endast ett fåtal svängar..inte som innan. Då det var en ny sväng runt varje grussten. Nu ser jag målet. Mitt mål. Jag ska berätta när jag är framme. Eller så skriver jag det, eller så sjunger jag det, eller så visar jag det. Det kan bli vadsom, hursom, men det kommer att bli av nu. På riktigt. Snart, men ett långt snart. Men ett snart som är värt att kämpa varje hjärtslag för. Jag är glad att jag inte räds varken svett, blod eller tårar. Det är just vad som vill innebära - blod, svett och tårar. Men jag är väl utrustad inför det kommna. Förankrat i hela mig. Kropp och själ. Jag har noga övervägt fördelar såväl som nackdelar. Fördelarna står i överlägsen proportion till nackdelarna. Det var ett underlag nog till mitt beslut. Nu går jag. Följ med om ni vill. Eller det vet jag förresten att ni kommer att göra, ni är alldels för nyfikna för att inte. Människan har alltid varit ett flockdjur. Ett nyfiket sådant. Ingen föds till ensam varg. Ses imorgon. Nu ska jag röka en cigg.

Godnatt.


Dags nu.

 Nu har jag och Penny dragit runt i myskläder alldeles för länge..vi bara myser och är. Men nu är det tid att ta tag i denna dag, jag är full av idéer och energier. Det bästa med sådana dagar är att det kan bli hur bra som helst!, men det lite farliga är att jag aldrig har någon aning om hur det kommer att sluta..ni vet, ibland gör man ju misstag. Man felar rejält. Mänskligt och lärorikt, men ack lika så smärtsamt varje gång.


Dum?!?

Kan någon därute i bloggosfären (för här hemma fattar vi då ingen) vara så söt och förklara hur man förstorar sin profilbild - jag har gjort precis enligt den beskrivning som finns att följa på "designa din blogg" men jag får inte till det..vad gör jag för fel?!?! Jag blir galen. Hjälp mig nu.


RSS 2.0