G.O.T.T N.Y.T.T Å.R!

 

Önskar Jenny&Penny♥



Och julafton kom i år igen!



Julaftons morgon med utsikt över havet.



Lycka säger jag.



Laddar inför årets juldopp..



Det såg KALLT ut..



Varför utsätter jag mig för det här?



Jag ser ju ut som en hysterisk-galen-tant här (med tant baddräkt å allt!!).  



Underbara bästa Moster!



Jag kände mig som en pigmeé - alla mina kusiner växer ikapp mig - och jag ska tydligen vara äldst..





( Sebbe - kusin i grå kofta blir bara snyggare å snyggare var gång jag ser honom, och kom ihåg var ni såg honom först - han kommer nämligen bli Sveriges nästa Zlatan). Och kusin "Toffe" i grönt kommer alltid att vara "lille Toffe" och även denne en snygging!





Pappa är alltid het och morfar äter chips (mamma däremot försöker sig på den där "trend-put-mun-kyssen").



Choklad choklad choklad choklad var det ja.



Mina hemmagjorda, magiska Mozart kulor!



Mammas ischoklad!



Japp, det var den julen det!

Penny!

Kinesen har anlänt, och just nu ligger hon och snuttar i mattes knä ( wow tänk att jag äntligen kan titulera mig som det!). Hon har en salig blanding av läten för sig. Hon fascinerar mig. Enormt. Hon är bedårande vacker. Till skillnad från hennes matte i nuläget ( jag säger då det - det syns att fröken firat jul ja..suck!) . Jag tyckte i första anblick att hon såg ut som en leksakshund, hela hon var så overklig. Så pytte, så förnäm. Nu ska jag sluta kalla henne för hon - hennes namn blev finally Penny! Tack lilla Anna!

Imorgon ska jag visa er lite bilder från julafton mm. Hoppas att ni är nöjda med er jul! Vi säger så - puss och godnatt från Jenny & Penny (åh jag älskar den kombon!)

så jag tror minsann att jag skriver den igen..:)

/ Jenny & Penny ( för Penny måste ju "gillas" då hon är indirekt delaktig i nattens inlägg..) 


Förlåt tomten.

Jag har glömt å köpa en jävligt viktig julklapp till en, ja faktiskt likaledes viktig person. Vad gör man nu? Pengarna tryter, tiden brister och jag har tusen andra saker att stå i..jo jag ringer till kära mams. Jag tror att den där "charmiga-pytte-mes" förförar tekniken kan fungera i detta läge..håll tummarna.

Jag hoppas tomten har några klappar kvar..annars vägrar jag Kalle imorgon, så det så - hjälp mig nu.

tjingtjong!

Den satt som berget den..

Gud så bakis jag har varit fram tills nu ungefär! Vi började t.o.m söndagen med varsin tacos tallrik för att skynda på bakissmällan. Det var en lyckad och super fin lördag, men jag kan inte minnas när jag mådde så här sist..i så många timmar efteråt. Men men men!, det är underskattat att vara bakis, utifrån en aspekt, för i själva verket är det ett ganska så problemfritt och kravlöst tillstånd att vara i och sådana dagar behöver vi nog alla ibland..uppenbarligen jag i alla fall. Så FÖRST efter min joggingrunda här ikväll försvann mitt illamående. Det var priset jag fick betala för en mycket bra helg och det kan jag gott och väl leva med.

Då var de sista klapparna införskaffade, rimmen skrivna, julstädningen completed och naglarna lackade röda. Imorgon ska julduschen göras, håret lockas och så ska jag lyssna på julmusik tills "vår traditionella lilla julafton" ska firas hemma hos syster i Uddevalla. Undra om jag får den där rosa yogamattan av syster..eller en pilates boll..hmm. Längtar! Men årest absoluta bästa julklapp må så bli min lilla kines, en julklapp till mig från mig liksom ( nääe vet ni vad, jag har inte kunnat bestämma mig för ett namn..stackars lilla namnlösa kines..).

GOD JUL ALLA MINA SKÖNA LÄSNISSAR

   nä det här lockar oss inte ikväll.. nu vill jag ha mozartkulor och mormors köttbullar!

Xoxo♥


   

Julklappsöppningen fortsätter..






Jag har blivit 12 igen..

Det här är den bästa fredags kvällen under hela hösten. Jag har fått de finaste julklapparna, jag är tillsammans med den bästa människan jag vet. Vi både beter oss som och gör saker som vi gjorde - precis som tolvåringar. Ibland inser jag inte hur priviligerad jag är. Jag älskar dig Majja - tack för allt du gjort och gör för mig, tack för att du är här när jag vaknar upp imorgon. Du får mig att må så bra. Jag minns inte när jag skrattade så här mycket sist, nerifrån magen, ni vet när det gör så där skönt ont..när man inte får luft..fast den kommer tillbaka.

Oj, nu vart jag lite senitmental och blödig här. Nu ska jag stänga ner datorn för ikväll medans Majja frossar i stjärn chips. Hon äter alltid det när hon är hemma i Sverige - finns inte att köpa i Dublin. Nu ska vi ner på stan för en liten natt promenix. Imorgon lutar det år bowling, Liseberg och möjligen utgång på det..vi får se. Allt är bara så underbart just nu. Och det räcker mer än väl.

OCH TACK för alla finurliga och härliga namnförslag - bra jobbat där. Söndag är deadline. Och jag har redan fixat två stycken hundvakter till kinesen, då jag far och flänger titt som tätt.

<3
 


Och här är min kines i egen hög..hund!





Titta, har ni sett - min lilla kinapuff! Jag gillar hennes bruna färg,  smälter i hennes blå ögon (nästan lika fina som min mammas blå ögon) och att hon inte är "hel naken".  Vi kommer få det så bra tillsammans, nu kvarstår bara ett problem - vad av alla namn på denna jord ska kinesen (det är alltså en kinesisk nakenhund för den som inte hängde med på det) heta?!?! Förslag -TACK!

Apropå hos frissan.



Där kan man hitta på många tokiga påhitt! Måste tillbaka till min frissör imorgon bitti igen, då min lugg blev missfärgad. Hehe. Så kan det gå!

Idag har jag blivit med vovve - och besökt fabro polis!

En väldigt händelserik dag m.a.o!  Då var mitt hundköp klart - handpenningen överlämnad och leveranstid fastställd! Singel livet var därmed ett avslutat kapitel. Och jag kan inte vara en lyckligare Jenny för tillfället!!..tänk att jag snart ska bli mamma!!, (läs matte på hundspråk)  ja det är precis så härligt som det låter, en liten bebis ska flytta in på drottninggatan 44B! Nu ringer min hyper glada älskade Majja som precis anlänt till Sverige - hur kan det vara möjligt att sakna någon så mycket?

och huruvida mitt möte med Mr konstapel yttrade sig idag tar jag lite senare..poliser är trevliga filurer - minst sagt!

(tack pappa för att du fixade pucken till mig<3)

so long!


Jag (tror) har bestämt mig för kinesen.



Precis pratat med uppfödaren, och hon har en kull innan detta året är slut! Ser ni förresten vad det är för en liten? En kines - en kinesisk nakenhund. 30 cm i mankhöjd och föga 5,5 kg. En del tycker att den är anskrämligt ful - själv smälter jag! Det är en klockren Jenny hund. Vad tycker ni?

Ska jag slå till? Eller ska jag vänta tills nästa år? Jag tycker ju att jag väntat nog så länge och jag vill inte säga att detta är ett av "mina många typiska impulsiva förfaranden"..nej, ett hundköp har varit på min tapet länge nu, men kosing så att säga har hindrat mig från att komma till avslut.

Beslutsångest - mon dieu!

Polacker (stavade jag rätt?!)

"En pappa polack och en son polack" jobbar som små ivriga valpar utanför huset..de bygger ett förråd åt familjen.  Jag slås av deras pliktrogenhet till sitt arbete. De tar sig knappt en halv minuts paus för att samtala över en lussebulle och en pepparkaka med oss. Nej, de jobbar från tidig morgon till sen kväll. De ser visserligen glada och nöjda ut, men mitt dåliga samvete kommer över mig. Jag vill gå ut med några filtar, några tända ljus och förse dem med en mumsig julbricka. Fina människor. Och vårt förråd ser ut att bli slående praktiskt! Nästa så jag vill sova därute i den lilla stugan inatt- den utsänder en mysfaktor såhär i juletider.



Di leva..

vilken skapelse, vilken man..å för att inte tala om hans texter och toner. Jag blev kär i han idag! Nädå, men ta å lyssna på någon av hans skivor, bara någon timme eller så å jag lovar er att effekten utav detta kan liknas vid ett terapi samtal..om inte ett strå vassare. Klok man det där. Funkar alltså bra som lite terapi. Och lagom dyrt. Då vet ni det.

Jahopp, då har vi en ny vecka framför oss och förhoppningvis en sådan som späder på med ännu mer julkänslor i våra kroppar och själar! Min vecka ser ut som såhär, några besök, tid hos frissan, några inlämningar, julhandla bigtime!! och så kommer ju Majja gräddnosen min hem på torsdag! Underbart! Det blir grejer det. Funderar på om vi kanske skulle åka till Göteborg och gå på Liseberg på lördag..då borde definitivt "den absoluta störtsa möjliga jul harmonin" infinna sig..det lockar.

Nu tror jag att det är dags för mig att hoppa in i det där som kallas dusch -usch jag har ju både solat och tränat idag. Just nu är jag ingenting annat en liten smutslort som sitter och dricker en lättare variant av Irisch coffee..sådär lite lagom fancy på 3: e advent. Och ni mina tomtar, hur går det för er i jul ruschen? Är ni redo för att "ta jul" och släppa allt vad jobb och studier heter i förmån för julmat, julklappar och såklart den "traditionella socialisationen med familjen och tjocka släkent"? Well, hehe, I am not there yet..

smask å slask på er!


Mors mors är väl på tiden att jag säger nu!



Nu börjar då jag att få riktigt påtagliga julkänslor! Jag älskar december och allt som har med denna månad och julen att göra! Får aldrig nog. Bara överös mig med tomtar, snö, ljus, julgodis, pepparkakor och inte tala om den goda  julmaten! Det är en sak som står bom säker - julen rubbar jag aldrig på. Folk brukar tala om "jul stress och jul hysteri", men ehh låt stressen flöda och hysterin om så gro då! Låt allt bara få vara som det är och försök att njuta av det! Det blir ett av mina missions denna jul. Återkommer med närmare resultat.

Att känna stolthet.

Det finns många andledningar till att ibland stanna upp i våra stressiga liv. Att sätta sig ner en stund, eller för all del stå på ett bekvämt sätt för en stund. Men tillåt dig att att stanna upp, känna och bejaka ditt liv. Bara för några minuter för oss otåliga och rastlösa figurer. Jag kom plötsligt av mig mitt i allt packande och bland alla kläder, jackor  och skor. Jag blev sittandes en lång stund, mitt i klädhögen och just där förstod jag, på riktigt vad det är som jag åstadkommit så här långt i mitt liv. Och "so far so good" måste jag ändå säga. Jag är stolt, men inte för den delen nöjd. Det är ett annat krux och en annan femma. Men jag är stolt! Fan vad stolt jag är!


  

 


Före- och efter shoots..i väntan på försenade tåg.





Jag vette fan om "efter" alltid behöver vara bättre. Ägnade mig åt denna lilla syssla igår på tåget. Med brist på annat så låt gå då. Jag satt på en rad jävla olika tåg i nästan 12 timmar igår..försenade hit och dit. Dagen började glatt, men slutade i ett något mindre av det sinnelaget. Idag är det glömt, och imorgon åker jag till Dublin! Jag kan inte vänta..oj vad jag ska krama min älskade Majja och vem vet...kanske kommer jag hem med en irländare i julklapp..en del är faktiskt inte så dumma inte. Det ska medges.

Nu måste jag röja upp här hemma, packa ur min resväska för att sedan packa om den inför imorgon. Det här känns ju bekant, innan jag flyttade till Trollis har jag alltid flängt fram och tillbaka i en resväska..och jo då, trivs ganska så bra med det. See u soon då! Och yes!! jag har nu lyckats med det faktum att föra över kamera bilder till bloggen! jeeeehaaaa!

En harmonisk Ninni..

Det är alldeles vitt ute. Min mascara rinner av alla snöflingor. Plötsligt när all snö kom försvann hösttmörkret. Orken och energin är tillbaka. Vi går mot ljusare tider, det är härligt. Jag var på ett mindfulness/yogapass förut och minsann, så lugn jag blev. Eller åtmisntone några minuter. Man glömmer att träna sittt inre, och i mitt fall har den fysiska träningen alltid stått i första rummet. Fascinerande att man kan uppnå en "kick" i stillhetens träning likväl. Nu råder harmoni. Låt mig stanna i detta tillstånd och sinne, om så bara för en dag. Det är skönt att existera här.

Jag har funderat över en sak. Jag dagdrömmer och går mig till minnes många stunder under en dag. Men imorse fick jag en tankeställare och en ny insikt. Om jag nu ägnar mestadels av min vakna tiden åt att dagdrömma dvs åt vad jag vill uppnå och vad jag längtar till eller motsatt riktning; hur bra eller dåligt saker och ting har varit - då går jag jag ju miste om nuet. Jag kan tycka att det är ett bland de många "mode orden" idag - att "leva i nuet", men ett ack så adekvat mode att anmamma. Livet blir plötsligt mycket mer levande och du får ett helt annat utbyte med dina medmännsikor. Ok visst, nuet må vara trist, besvärligt och plågsamt vissa dagar, men inget är konstant. Allt förändras, och oftast till det bätttre. Om du bara bestämmer dig för att så ska bli fallet så blir det så. Ja, det är så löjligt enkelt.

Du blir vad du tänker  - så se till att tänka rätt!

(och just det ja.. vilken outstanding till dag jag har!! men det förstod ni va?!)  


Jahapp.

Jag är här igen! Jiiises måste samla mig, andas - IN..UT. Och bloggen!! - dags för dig att agera bollplank. Har haft en kanon helg, med bästa tänkbara människor. Helgen har gått som på räls mao, gött som fan! Avslutat en kurs i Personligt entreprenörskap, vi hade ett sista litteratur seminarium i lördags. Helt underbara föreläsare!

Lite snurrig och ostrukturerad just idag. Tror det kan ha med brist på sömn att göra. Men jag tillåter det att vara så. Gjort andra trevliga och mysiga påhitt på förmiddagen så det väger över. Var med ett gäng på ett super mysigt lunch hak förut - raggmunk, fläsk och lingonsylt konsumerades. MUMMA! Ja, det var en upplevlese i sig!

Ibland blir jag så less på min bristande tekniska förmåga. Jag har ju som sagt fått ny mobil, men hur i helsike för jag över bilder till bloggen??? haaaaa?! hmm, har fotat massa de senaste dagarna. Älskar fotografier. Så vackert. Säger och uttrycker så mycket. Nu ska jag sällskapa en kompis med en cigg på balkongen. Ses sen. Men förklara, gärna någon hur man för över bilder från mobilen. Och ja, jag är fortfarande mörk i kaluffsen.

Puss!


RSS 2.0