GRATTIS för all del!

Hon blir alldeles rörd över alla gratulationer hon får - hon förundras över hur bra koll hennes vänner har på födelsedagar. Själv är hon usel på sådant. I år glömde hon t.o.m sin bästa väns födelsedag. Det är fan inte ok. Idag är det jag och Kungen som firar - idag blir vi 89 år tillsammans. Vi börjar bli gamla nu. Han och jag.

Nu ska jag åka o lukta på min lilla Isabella. Grattis du kära Kung. Grattis du kära lilla liv.

Att le o skratta - kommer få ditt liv att sprattla!

Jag funderade en stund denna morgon. Plötsligt blev det självklart. Självklart att just (se upp för eventuella "klysche tendenser") kärlek, ett leende, vänner och en förbannat god självkänsla är sammantaget den ultimata lösningen på allt här i livet. Intialt whatever happens in lfe! Och vet ni vad det bästa är? Att varenda liten existerande kotte därute kan skaffa sig just dessa tillgångar. Finurligt va och vilken lättanad kanske för en annan. 
 
Som regel har vi en mun (inte sant?) och den kan vi alla le med! Wow! Vidare, vi alla har tillägnatas gåvan att uppleva och känna kärlek - ta vara på och omhänderta den. Och finally - ALLA kan trimma sin självkänsla. Det kan låta enkelt såhär - men noppe - det är förbannat krävade både tidsmässigt och personligt påfrestande. 

MEN - vinsten du erhåller (jo, alla har nämligen en stor chans att  vinna om de verkligen vill) går inte att jämföra med något annat som torde vara viktigare i en människas liv. Vinsten blir din livsgaranti. Det du!Är du redo att bli en vinnare? Börja med ett stort j-vla SMILE! 


 


Rutin - POFF PANG!

Hon höll sig inte till de traditionella rutinerna under sin semester. Ni vet, nyttigt byttes ut till onyttigt, typ vatten förvandlades plötsligt till öl och frukt  fick en helt ny skepnad i form av blåbärspaj med grädde på. Vad händer när hon bryter sina rutiner? Kan man undra. När hon frångår från det invanda och till synes trygga? Jo, först brakar hon samman - rejält - i tusen små svarta spillror. Sedan har hon ännu en gång utvecklats. Voliá som hennes fransman  skulle uttryckt det. Sedan kan hon andas ut. Tårarna är torkade. Sedan älskar hon igen - ur en dimension som bara hon kan. Villkorslöst.


Saknade att sova brevid min baby bow inatt.Hakuna Matata - så var det ja!

Ahh!

Nu är jag hemma i Trollis igen, glad och lycklig som en lärka - dock trött som en gammal get som inte sovit på över hundar år! Det har varit en helt underbar semester! Rock and ski is the shit! Tack alla mina goingar! Nu ska jag äta och  packa upp för att sedan umgås med mitt hjärta hela kvällen. Det har varit en pers att vara ifrån henne i så många dagar, men nyttigt för oss båda. Hon har haft det super bra med sina kusiner, mor-  och farföräldrar! Det blev galna och vackra 220 bilder under dessa dagar! Ahh vad jag gillar Dalarna!


What happens to my person?

Den där stockholmaren börjar smitta av sig med dennes later. Va? Jag låg kvar ap länge och "drog mig" med Penny imorse. Jag kom liksom inte upp. Bokstavligen. Jag ringde och frågade "hur fan tar jag mig upp ur sängen" men denne kunde tyvärr inte hjälpa. Så jag låg kvar. Och drog mig. Nu är jag uppe. Men det var en pers? Jag brukar flyga upp ur sängen, likt en galen tupp och följa mina rutiner klockslagligen (finns överhuvudtaget ordet?) till punkt och pricka. Ni skulle skåda en tidigare morgon hemma hos mig. Jag är som en robot som varken ser eller hör någon eller något. Fullkomligt okontaktbar. Jag inbillade mig, på riktigt att jag var super effektiv och produktiv dessa mornar. Ren och skär luridrejeri. Var det!

Kl 15 kommer mamma o hämtar oss i stan idag - sedan bär det av norrut! Anna - ja! vi blir ju grannar några dagar - kom o hälsa på oss vettja?:)

Ehh...ni hänger väl med oss - through crazy ski parties all night long:) Best for u!

Puss! 

Ahora - holiday!

Precis hemkommen från skolan -  dagens seminarium gick alldeles utmärkt - älskar intressanta diskussioner! Det har redan blivit för många fika stunder idag och klockan är bara 13. Oj. Men jag gillar att fika. Nu ska jag skriva på min hemtentamen så det glöder om fingrarna då jag och min babyyyyyyyyyy åker till Sälen imorgon! Hejuuuuudaaameeeej vad skoj det ska bli! Vi stannar tills på söndag och vi är så värda några semester dagar. Ingen stress, bara sola o åka bräda, dricka öl och njuta! Varje gång jag åker på fjäll resa är jag helt hysterisk - jag ska helst vara vid backen innan liftarna har öpnnat och jag ger mig inte fören sista man stänger. Stackras Peter, ni förstår att det stundvis var hårt att leva tillsammans med mig. Men väldigt ofta - väldigt kul också:) Men jag är lugnare nu. Jag är mer som jag vill vara, skulle man kunna säga. Allt har sin tid. Allt har sin förklaring och mening.

Nu ska jag käka en god lunch sedan blir det förhoppningsvis dans med Amanda (min granne) ikväll samt att jag o Caroline ska hinna med ett litet möte kring packningen inför våra dagar. Är det typ 15 plus i Dalarna nu? Undra om man kan åka bara i jeans? 

So long darlings! 

 


Kaffe numero...


Rörd.

"Jenny - du är en vacker cirkel som aldrig kommer slutas - du snurrar genom all möjlig teräng med en enorm framgång"

Tack. Det var bland det vackraste jag hört. Mitt hjärta ryser.


Kortfattat.

Nu ska jag prata klart med Lisa, borsta mina vita och sedan blir det bums i säng. Upp tidigt imorgon och en fullspäckad vecka väntar! Kärlek övervinner allt. Det tog några år att inse. Med det var det väl värt. Tack.

Marianne - nu ses vi snart min blondi. En extra hälsning går till dig ikväll. Min norska vackra jenta! Hälsa Asien från mig!
Haha - tänk att han sa så, att han föredrog brunetter o så slutade han upp med dig och mig! Hah! F-n vad kul vi hade det och f-n vad jag saknar dig.puss!


Välkommen du nya!

Jag såg dig allt! Jag ville bara komma in och säga hej! Nu väntar annat. Men jag återkommer fram på.

Party big time!

Jag börjar upskatta dessa dagar, mer och mer faktiskt. Man får liksom lära sig och ha tålamod med sig själv. Jag talar förstås om dessa "dagen - efter". Dagen efter idag är gårdagens klassfest! Vi hade en fantastisk kul kväll! Jag och Maritza värmde upp lite hemma hos mig för att sedan möta upp de andra på Buddys varpå viadre till Sand och kvällen avslutades i ottan hemma hos mig. Summa sumarum -  en idealisk kväll.

Jag har inte gjort någon större kraftansträngning idag, förutom att förflytta mig från sängen till köket/toaletten och var iväg en sväng i förmiddags. Nu har jar gömt mig under mitt sköna duntäcke igen. Jag har ont i fötterna. Jo, nu ser jag mina skoskav från dansen och klackarna igår. Ajaj. Men jag myser och småler för mig själv. Allt känns så bra. Inte perfekt, men det funkar helt ok ändå.

Vet ni vad? Jag är barnfri idag, och jag trodde aldrig att jag skulle sakna mitt knytte så j-vla mycket. Fattta vad empty o vakna upp utan henne imorse. Hon är på äventyr i Grebbestad den lilla sparveln, på besök hos mormor och morfar. 

Jag bloggade inte igår, dagen gick i ett svep. Var klar med skolan och tentan vid 16, middag, mys med Carro, snabb kram med mamma (tack för att du diskade min disk, för mascaran och papperslappen). O well, jag kan inte vara annat än nöjd med tanke på den vinst jag kammat hem på sistone.

(Maritza gumman, jag kommer inte ur sängen mer idag - vi får helt enkelt pratas imorn:) Jag tjuvar några bilder av dig?! 
 
Tack för igår vänner! Och varsågod, njut av lite pics! Jag vill börja med att säga som såhär. Ölen smakade bättre än både vatten och cola igår. Idag väljer jag att vända på steken.Vi var sena till Buddys - vi fastnade i djupa resonemang. Men glada var vi!
Vakten ville ta en bild, hah skum snubbe detdär. Hela härliga "psykologi ligan"!Hooti sweetie drinks shooti mini! Snygging då!Dancing crew!

 Klockan hade passerade 04.00 snåret, men inget kunde hindra mig. Jag ville utmana Adnan i armbrytning. Jo, det ser kankse ut som om jag tar i för kung och fosterland, men ärligt, jag lät honom vinna. Det är skola på måndag - och varför förstöra den fina klimatet? SMACK KVACK♥
 
  


Jag ligger i lä.Gröten ser förvisso förjävlig och sådär ringa aptitlig ut, men jag var tvungen att få
i mig något energirikt innan träning. Mysigt o äta utomhus! Barfota!
Penny smet ut igen en minut efter att vi kommit hem. Energispruta.

Jahapp -  dagens faktum kom därmed lastat. Lillen klår mig - i löpning. Hon har verkligen gått från noll till hundra. Helt otroligt vilken hastighet hon kommer upp i. Vid  tempohöjningarna har jag inte en chans att hänga med. I lugnt tempo ligger hon ca en meter framför mig. Det känns. Men jag inser också vilken motivator hon kan komma att bli för att jag ska orka ännu mer! Jag tror nog att jag måste instämma med mina nära, jo - rätt hund har hamnat hos rätt matte. No doubt.    

5 X F + 5 X G

Kvitter kvitter kvitter - oj vad det kvittrar där utanför. Vad kvittrar de egentligen om? Vet ni? Vet de ens själva? Jag har full sjå att förstå mitt eget kvitter. Återigen. En intressant dag.  

-Färg: Gul

-Favorit: Grodan

-Föda: Grädde

-Finans: God

-Fundering: Galen

Vad blir det.. 

                                                           Be you.

Jag startade denna dag som en prinsessa. Frukost ute i min rosa morgonrock. Trevlig atmosfär. 7 km jogg. Sedan fram mot eftermiddagen blev jag drottning då jag insåg vilka fantastiska veckor jag haft. Inte långt efter insåg jag vilka fantastiska vänner jag har. Fan de bästa man kan ha. Inte behöver jag någon kille. Penny skulle inte gilla det. Däremot verkar min kväll sluta i tiggarens tecken, kylskåpet är tomt,  jag greppar inte allt inför tentan på fredag och så är det något som ligger och gnager, det känns inte helt rätt i mitt hjärta, det är något viktigt som jag inte fullföljt. Kanske borde jag gjort det, kanske inte. Jag saknar dig. 

Jag har haft ett härligt flow under dagen, min låttext är nu färdig skriven. Be you. Mormor gillar den. Jag funderar på att ta med mig gitarren till sången ikväll (mami sjunger du också ikväll?) så kanske Tjolle kan hjälpa mig med några ackord. Nåväl, vackert folk, gör något bra av er kväll!        


Ellerhur liksom?Men Maritza - varför öppnar vi inte ett " finlandssvenskt" mega stort cafée här i Trollhättan? Typ. Skulle kunna vara en idée. Eller nej. Det ska vi inte göra. Jag ska spåna vidare. Håll ut.  

NLP - Practitioner.

Hur kan jag ta så fel vad gäller datum och dagar? Hur är det möjligt? Jag är en snurrig get. Vi åker till hundfjället nästa vecka (säsongsavslutning) och fick precis mail av Stefan Olsson (författare till böckerna "att få saker att hända" och må bra under tiden du lyckas") ang. datum, pris och plats. Jag var övertygad om att kursen (NLP) skulle starta veckan efter Sälen. Jag hade missuppfattat det helt. Nu är jag så j-vla förbannad (ledsen). Jag hade t.o.m fått ett special pris utifrån min situation. 

F.A.A.A.A.A.A.N. Hur ska jag nu göra. Samtidigt som jag bara längtar att få sippra gott vin med Carro i solen - i fjällen. Ehh det klart jag inte bangar resan. Familjen och vännerna är viktigare och går före. Min personliga utveckling har inget bäst före datum. Så sant så. Familjen, jag och Caroline skulle bli ledsna, och då blir jag ledsen. Och det vill jag inte. Jag vill vara glad. Valet blev därmed lätt. 

Nu är det glömt. Det är gudagalet vad en  blogg kan hjälpa. Det är faktiskt inte klokt. Besvikelsen är som bortblåst.

Tillbaka till tenta - plugg!


Jag är en operfekt liten skit - du med!

Mmm. Mastodan frukost i magen. Gott. Stabilt, ger goda förutsättningar inför dagen. Påsken har varit intressant på många sätt, mycket känslor och nya insikter. Tänk att "den" aldrig tar slut, tänk att det alltid finns plats för mer. Hon är och förblir fantastisk. Människan alltså. Jag menar det, riktigt genuint. Jag vill veta mer, mer, mer och mer. Jag är fast. Men rätt.
  Det har diskuterats på högvarv här hemma, alla vill berätta något, alla vill framhäva sin rätt. Alla vill ha rätt. Alla vill veta bäst. Det är tyvärr en omöjlighet. Speciellt på samma gång. Vi måste mötas, vi måste som det heter kompromissa - även då det är svidande svårt. Din självkänsla dör inte av det - snarare stärks. Man vill inte ge upp sin ståndpunkt, man vet alltid bäst. Men det är bara du som måste inse att en sådan utopi inte är hållbar i längden. Totalt förödande för din egen person och dina älskade. Förändra det du kan. Det är inte värt att förlora det bästa du vet för din egen dumma ologik. För din omoderna stolthet. Justera det. Nu. Du kan iaf börja.
  Det är år 2009 - låt oss ha kommit längre, låt oss rasera den omedvetna ideologin och öppna upp. Jo visst, ibland vet du minsann bäst, du har de rätt svaren för just dig - men ibland får du f-n se till till att lyssna också.


Påskafton-påsktårta!!-påskgodis!!-påskmys med hela la familia!!Penny var helt kaputt slut efter att Malin, Martin och Bella hade åkt! Nu ska jag
ta mig en härlig liten slummer i form av "sova - påskeftermiddag"!

Tack för alla fina sms idag och ha en fortsatt fin kväll alla kottar som jag känner! 

A ritch bitch.

Ta mod, satsa, tro, våga, hitta känslans frrämsta rod,
den finns, jag nu minns så klart, stanna, måste fånga den innan långt förbi start,
flyg inte iväg, bara lite till, jag har letat länge, så länge att du ska för alltid få flyga min väg,
jag aldrig dig igen överger, förlåt mig, det misstaget kommer inte bli några fler,
det finns ingen, inget, någon, något, som vet, det är en gåta som omöjligt, enkelt, glupskt kan ätas upp som en tidigare tårta
den är friare,  ljusare och mättar bra, som om jag vunnit på lotto på andra sidan luren och wips, nu är hon rikare än någon annan förunnat den turen. 

GLAD PÅSK!


Morfar?Längtar.


Rakt upp och ner.

Jag kunde inte riktigt förklara för henne, jag hade inga ord för beskrivning. De är lika abstrakta som känslorna. Hon blev rörd, jag med. Vi har något alldeles speciellt. Hon och jag. Hon har lärt mig så mycket. Jag är tacksam för det. Det märkliga är att jag trodde att jag hade stenkoll på läget. Jag var uppenbart ute och cyklade. Men jag lär mig. I alldeles behaglig och lagom takt. Det går sakta för att vara mig. Men jag vet att det är just denna hastighet som kommer färda mig långt och länge. Jag är tillfreds. Jag är glad. Jag är stolt. Men jag är långt ifrån nöjd. Inte ens i närheten. Men det finurliga är att det gör mig bara ännu mer taggad. Jag hanterar det rätt bra. Jag gillar mitt sällskap. Penny ligger på en varm pläd intill mig, hon tycker min nya hudkräm luktar godis. Ibland undrar jag. Ibland vet jag. Det är skönt när det snurrar och flödar på samma gång. Som nu. Jag älskar det skrivna utan sammanhang. Det är intressant, det är på något sett livet. Jag är inte full även att det nästan känns så. Jag har tålamod. Jag ska fortsätta att slipa och putsa på både min insida och utsida. Jag är fascinerad, inte bara av andra utan också av mig själv. Jag hänger inte alltid med och hon överraskar mig. Jag har fina människor omkring mig. Alldeles för fina tanke nummer ett, precis vad du är värd tanke nummer två. Jag tänker på många därute, många kämpar som har det svårt. Jag beundrar er. Jag vill krama många av er nu. Det är så skönt för ni vet vilka ni är. Jag läser inte igenom dethär, jag låter det bara vara och stå det som står. Det är skönt att släppa på kontrollen.  

/j

 


Test med M!


Alberto vs Ricky - Elsa vs Marilyn?

Jag kan bara instämma med Maritza - ingen het spanjor som vi valt att fördjupa hos i här inte! Men nu är jag iaf klar! Härligt! Jag gillar hans teori, han har en klar poäng. Och jag vill berätta att med hjälp av mina "inre bilder" och min oerhörda förmåga till livlig fantasi var det plötsligt ingen gammal gubbe i socialpsykologi jag satt och arbeta med utan idag har jag umgåts med självaste Ricky Martin all day long! Haha -  att "visualisera" skulle man väl kunna säga? Men jäklar vad roligt det blev att plugga! Så killar nästa gång ni ska göra ett grupparbete om, låt säga Elsa Beskow prova då att visualisera Marilyn Monroe! Jag tror mig nämligen att det kan ge fabulösa resultat! 
Undra vad pappa ska hitta på för påskbus för sina anställda detta år.. ni skulle sett han förra året. Jag hoppar att visa en bild på honom här på bloggen, utklädd till en blommig påskekärring med massa rött klet på läpparna. Men det lockar kan jag säga. Men jag väljer att avstå för allas bästa. 

Det är synd att klockan börjar bli kväll nu och att jag ska upp tidigt imorgon, jag vill ha ut mer av dagen, jag vill göra mer denna måndag! Men det hinns inte med för nu ska jag laga min "mesostpannkaka" och allas skinkomelett. Det finns liksom ingen som överhuvudtaget kan förstå hur jag kan bre mesost på mina pannkakor. Men det struntar jag i!

    


Tabu?

Jag ringer pappa: Vad gör du?

Pappa svarar : "Jag äter en sådan där stor macka med ost, skinka, champ, och så massa sallad, massa sallad förstås" vid kajen!April 2009.

Det är härligt och ärligt med honom,
inte som förr då han viskade samma ord från dörr till dörr,
det är luften som känns frisk, en tidigare dimension som innebar en risk,
det är passionerat och synkat och livet känns fan för bra för att vara verklighetsbaserat.
 


Spikat o klart!
Hur ska dethär gå och sluta Caroline?

Ja, just det ja - HAKUNA MATATA!

Jag kommer inte på någon rubrik just nu.

Nu var det fan längesedan jag skrev något vettigt här på bloggen. Det har blivit mycket svammel, fika och divesre påhitt. Idag vill jag vara djup och klok. Det är en sådan dag. Hela förmiddagen har jag och Lotta ägnat åt utsidan och nu pallar jag fan inte mer. Jag är helt slut, men vi har haft det riktigt trevligt! Lotta är 25 år och redan mamma till två små barn så vi har pratat om barnuppfostran (valp) och jag fick några användbara tips. Jag måste säga det själv, men jag tycker att jag är rätt haj på det där med Pennys uppfostran. Möjligen att jag emellanåt tenderar att bli lite för pjåskig. Stundtals kanske. Ibland slår jag mig ner brevid Penny och hennes matskål varpå jag matar henne med en sked. Hon gillar det och hon tycker att maten smakar hundra gånger bättre när vi gör på dethär viset. Är det helt, upp emot väggarna dumt av mig att göra så? Det är mer ett undantag än en regel.  

Blogga om något relevant var det ja. Nu står det helt still och jag fick plötsligt ökentorr blogg inspiration. Jag ska springa ner på stan och fixa några saker så håll tillgodo! En kort fråga, känner ni precis som jag idag, att dagen ter sig extra fri på något märkligt sätt, sådär stor och öppen, rymmlig, och spännande?Jag vill ge er ett tips vänner som jag lärde mig idag. Ni kanske redan har stenkoll på dethär.
För att få "större" ögon: måla med en vit kajal och skugga lätt med en brun penna under.
Se mitt vänstra öga på bilden ovan. Det blir naturligt och enkelt snyggt! Jag brukar alltid köra med svart penna, men denhär blicken gillar jag!


Vilsna i Trollywood.Det var en vacker tur - men varthän var vi påväg?Vi bara gick och gick - tillslut var vi helt lost.Men vi såg ett vackert hus på vägen så vi lämnde en intresseanmälan som första
spekulanter vid en eventuell framtida försäljning. Sedan såg  vi en båt och vackra blommor. Fortfarande vilsna. Och inget batteri på mobilen.Penny stannade för att flörta lite medan jag lapade sol.Vi frågade ett fågelsällskap efter vägen tillbaka till Centrum - och  voilá - daaadaa!

 

Home baby!


Myspys på Cofee House!


Jag och Maritza drack gott kaffe, mumsade galet farliga scones, pratade
om allt från Finnland till Sverige (internt joke oss emellan så att säga:-)),
skrattade högt och visade stolt upp våra tatueringar
( vi får hoppas att ingen såg oss..) för varandra!
Vi drack ännu mer kaffe och ännu mer höll våra blåsor på att spricka
- haha! Och för all del M, tack själv!


Hakuna Matata =

no worries! Jag och mitt troll Carro har ikväll tagit patent på denna lyckofras och detta är från och med idag vårt mantra! Vi ska sjunga och dansa (rocka!!) Hakona Matata Hakona Matata Hakona Matata varje morgon - no matter what!

Nu är vi trötta som små gätter här hemma, men imorgon ska det bloggas big time! Skola och grupparbete likaså, det blir fint. Albert Bandura? Känner ni till den snubben och hans teorier? Ska försöka läsa lite om denna filur innan John Blund kommer och tar mig./j


RSS 2.0