mums mums..

mums mums..

Lördag, men "måndag"..

Lördag idag. Lördag=lördagsgodis. Lördag=klädförberedelse inför kvällens utgång. Lördag=dancemoves till skön musik. Lördag=god mat och goda drinkar.. 

...man kan ju alltid drömma, drömma om att just den lördagen skulle vara min ikväll...men idag blir det "måndag" för min del! Men en "lördagsmåndag" känns mycket lättare i pluggsyfte, än en renodlad boring måndag, lixsom. Jag säger bara-den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

Flickor, ( just ni ja) jag längtar, längtar, längtar!

Igår kväll var jag och Johanna ute på en liten kvällspromenix-så mysigt att strosa längs kanalen här i Trollhättan, å "tjejsnacka" ikapp såklart. Sådant stuff som ni killar inte förstår. Borde definitivt införa dessa små promenader som rutin på kvällarna..snarare än undantag.

kram, kram, kram mina lördagsgrisar:)


Ett Orsak-verkan samband, läs nedan!

Ett Orsak-verkan samband, läs nedan!

Regression..

blev påtagligt under nattens timmar. Inte från min sida, utan från en kär gammal vän, Martina, som tydligt tillämpade detta beteende inatt. Okej då, givetvis orsakades detta av att flickan i fråga hade intagit omåttliga mängder av alkoholhaltiga substanser (nä du, försök inte att förneka det, jag är gammal bartender- och en jävligt bra sådan::)) Tänk att man plötsligt kan bli barn igen, p.g.a av denna dryck..sjukt ofattbart egentligen! Så vad kan man dra för slutsats av denna lustiga incident? Det måste helt enkelt vara en bra metod att använda om man lider av åldersnojja-så botox släng dig i väggen! Skämt å sido. 

Men du M, du är bara för söt-go-skön asså, och jag lovar dig att jag ska hitta rätt på honom, om jag så ska söka igenom varje liten bar här i Trollis, om så dag som natt:)! Om du visste vad jag skrattade åt dig inatt, märk- inte med dig denna gång, men ibland är det tillåtet. Men hörredu, jag kräver en liten ansträngning från din sida för att kunna gå vidare med detta "spaningsfall", du vet vad, sedan står jag för resten...mohahahahaha!! Se så, upp ur sängen nu, din bakfulla jävel!

Förlåt M, men jag var bara tvungen! Man riskerar, som du kanske precis, en aning chockartat upptäckt, en hel del med att vara vän med en bloggare. Jag känner mig som en liten mystisk detektiv som ska ut på spaning. Vad som helst kan hända. Gahh..

Jag återkommer frampå, med det allra senaste från "nöten däruppe". Mina grodyngel-hoppas att ni har en chillidill fredag!

Slängpuss härifrån bloggen och mig<3  

   


Livet är inte alltid såhär happy.

Livet är inte alltid såhär.

Back on track!

Förvisso lite trött, men onekligen piggare än någonsin! Skolan är igång, energin tillbaka, musiken på högsta volym, och vips där var den sedervanliga lilla Jenny tillbaka! Jag syftar främst på att mina skolböcker legat i ide på sistone. Men nu har jag borstat bort dammet och de är tillbaka där det trivs som allra bäst, nämligen på min arbetsbänk! Lustigt nog så skriver jag om mina skolböcker som om det vore mina bebisar - haha..men liksom bebisar så behöver också (i mitt fall) ekonomistudierna uppmärksamhet  och ompysslande för att utvecklas å komma vidare. Första föreläsningen denna vecka så hajade jag ungefär så här mycket 0000000000000000 x 10000000000, men idag, ja - utan att nu ta i så att datorburken exploderar framför mig, iaf 000 - haha! Framsteg där. Men med dubbeldoser av stön å stonk, och puu å huu så bukar dessa små lätet oftatst sluta upp i - nämen jasså å jaha visst var det så ja! Man måste bara ge allt en chans och tid, är det inte så? Naiv kankse, men jag tror på utopin om att (dock inte ordagrant nu, typ,  jag-kan-flyga-som-en-fågel) man kan lyckas med precis vad man vill. Oavsett det som känns "overkligt". Hur fan skulle jag leva mitt liv om jag inte var lika med den filsofin? Ger man bara upp då eller? Och sen inte försöker igen? Aja, ytterligare några tankar som hittade ord.

För att spinna vidare lite på samma spår som ovan, om energi, motivation och lycka o.s.v, alltså, det sekundära i varje människas liv egentligen, dock lite förenklat. Givetvis är det mycket mer än bara så som spelar in. Jag hävdar att alla kan lyckas tillfredställa sina sinnen, men såklart i helvete att ett sådant åstadkommande kräver arbete. Livet är inte alltid en dans på rosor, vad snälla att förstå det. Förneka det inte mer. Sorg, ilska, förtvivlan och lycka är bara tecken på att du lever. Jag blir så jävla förbannad på alla fejkade männsikor som går runt och smilar å ler och låtsats som att livet 24 h om dygnet - 365 dagar om året leker!! Ingen jävla mänsklig människa är skapad och konstruerad så. Även grodan är ledsen ibland och känner att livet är (hopplöst:)). Men livet tillåter allt detta så utnyttja det då för fan. Förlåt ordval. Vi är inga robotar. Jag vill att männsikor ska tala, känna, skrika, sura, skratta, bråka...allt det där. Vem är det som  hindrar er från allt detta? Vem är det ni vill skydda och dölja detta för? Ni gör bara er själva illa genom att hålla tillbaka, det är ni som får lida, och att vara destruktiv mot den som man borde älska ovillkorligt, sig själv, finns det inga incitament i världen för.

Idag har jag och några fina vänner bestämt oss för att utmana oss själva till max, därav dessa plötsliga tankar kanske. Det värsta är att man dagligen, t.o.m flera gånger om dagen möter dessa männsikor som bygger upp dessa "murar"  runtom sig. Det gör mig så ont när det enda jag önskar är att alla ska vara lyckliga. Men jag inser motvilligt nu, att en sådan önska är en utopi i rena ordalag, bokstavligen och initialt.

Gott folk, det var dagens rader!

Pennan<3


Bilden berättar hur bra denna dag har varit!

Så här bra har denna dag varit!

Vilken skön dag!

Vaknade helt utvilad efter en skön nattsömn! På eftermiddagen fick jag besök av en söt studiekompis, Linnéa, men vi snackade allt annat än studier! Du får absolut stå för dagens energikick - lets go for it now baby:)!

Ikväll måste jag försöka komma i säng i någorlunda bra tid, ska upp innan tuppen imorn, våndas en aning för det. Så förvänta er inga inlägg á la 03.40:) Blir spännande med ny kurs imorn och framförallt skönt att komma tillbaka till rutinerna. Jag har insett att jag inte klarar mig utan rutiner för länge, jag blir helt vilsen, förvirrad och förslappad om jag inte har ett "schema" att följa. Och som allt annat, på gott och ont det där.

Jag är bjuden på födelsedagskalas i Hemsedal till helgen, men hur gärna jag än vill åka upp till dalen - så står plånboken och tiden fortfarande i majoritet till: det-vill-jag-ju-med-på! Jag får hålla ut tills 1:a maj festivalen och viktiagst av allt i samma veva, min födelsedag - våga glömma den säger jag bara:)!

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch, göra kvälllens hårinpackning, platta håret, förbereda mig för skolan imorn, svara på några mail och sedan försöka komma ner i varv inför nattdags. Jag har hittat ett jätte bra sätt att kunna somna på kvällarna, då det ibland pågår ett "andra världskrig" däruppe,  jag lyssnar nämligen på radioteatern..det är ljuvligt och jag älskar att släppa alla tankar och lyssna till de undebara berättar rösterna. Så ge radioteatern en chans om ni lik som mig, kan har svårt att somna ibland.

DET ÄR JU INTE SANT!!!! Plötsligt nu under mitt bloggande inlägg.. ja, då ringer syster och berättar att hon och "chokladpudding med grädde" köpt hus!! Fan va kul, och ni tar verkligen priset på att vara hemlighetsfulla asså!! I raka motsats till mig, som helst vill berätta fär hela världen när något inträffat. Aha där..kanske en av orsakerna till denna bloggs existens, bortsett från att jag älskar att skriva då. Men syster och c.m.g (förkortning av det ovan nämnda namnet) glöm inte för allt i världen att göra fint i gästrummet till mig plus en namnskylt utanför dörren vill jag ha! Åååååå vad jag ska springa barfota i de gröna gräset i sommar hos er!!! YIPPI - jag är helt överväldigad! 

KRAM på er alla chokladpraliner därute!


Shopping vs gammal köttfärs på ICA?

Shopping vs gammal köttfärs på ICA?

Inte så vanskligt val va?!

Inte så vanskligt val va?!

Jag har bestämt mig!

Från att alltid haft möjligheten att handla det som fallit mig in, tills att bli överlycklig för att det är extrapris på köttfärsen på hemköp, typ, så har jag bokstavligen fått mer än nog! Nu har det gått alldeles för långt! Shit, om jag beter mig så här redan nu, hur kattsingen kommer jag att bli som gammal? Nej, så bara för att jag varit så duktig och hållt ett stadigt grepp om mina likvida medel på sistone, så tänker jag inom en snar framtid sätta sprätta dem! Jag tänker boka in ett datum, då jag beger mig till Götet eller kanske t.o.m Stockholm för en rejäl shoppa-loss weekend! Vem vill med? Ja, jag tycker faktiskt det, att man måste unna sig sådana tillfällen, för förbjud leder bara till att man blir en såndär sur - snål - grinig - gammal kärring. Och det spar jag helst min omgivning. Pappa, förresten - ett litet bidrag till detta tillfälle är mer än varmt välkommet! Jag återkommer med ett exakt datum. Just det ja, tack på förhand också pappsen..om det osar lite fjäsk här..? Det överlåter jag åt er:)

För övrigt denna annandag påsk så fördriver jag lite av min tid med att plinga lite på gitarren. Men det går mindre bra måste jag erkänna, den är så ostämd så att t.o.m den döves öron skulle vakna till liv. Varför klarar jag inte att stämma den, jag har antagligen ställt in mig på att jag inte besitter den förmåga - helt enkelt! Så snälla någon söt, transportera dig hit och hjälp mig - jag har nämligen något sprudlande på gång:) Oj, det lät kanske som att jag skulle vara "supero skill" på att spela gitarr, det är jag inte mina vänner, jag är snarare en "supero amatör" men fasiken vad jag älskar det! 

Har ni förresten hört att vara solbränd är numera ett minne blott! Nu är det "vitt" som gäller i vår/sommar. Inte mig emot, såklart att jag njuter till max av att sola, men snacka om slöseri med tid, och farlig tid dessutom! Förhoppningsvis leder också denna trend till att reducera antal fall för hudcancer. Så till mig själv och till er - haka på denna trend! En trend som bidrar till ett förlängt liv, och dessutom kostar den gratis att hänga på.

Btw, jag behöver också hjälp av någon kunnig inom området (med risken att jag verkar helt handfallen idag) med att utforma en snygg blogg design, med header och sånt därt. Det var nog allt för en stund. Resten av dagens sysslor borde jag fixa på egen hand:)!

hejsvejlevepastej (med tre skivor gurka ska det va:))

love


Nämen dumma mej!

Jag hade faktiskt tänkt att blogga lite under helgen, några rader iaf, men hoppsan där, det hanns visst inte med! Jag får försköka att kompensera er för detta lilla bortfall i veckan..men jag skulle tro att ni har haft fullt upp med att sluka påskägg och dricka smarriga drickar ni med!
 
Nu har jag och min söta syster precis färgat håret på varann, nej nej nej, jag har inte blivit en "blond girl" igen-bara lite utväxt fix! Jag blev nöjd! Dock tvivlar jag på om Malin blev lika nöjd med min utförda prestation, det ploppade upp en och en annan mörk fläck i hennes, annars så väldigt blonda hår upptäckte vi just. Sug lite på den karamellen syster min, blir det inte bättre i veckan så åtgärdar jag det snarast!

Då har man en ny vecka framför sig, en ny kurs drar igång på onsdag (Internationell ekonomi) och jag har inte hunnit skaffa någon litteratur än. Jag önskar att jag kunde få en "spark i baken" av någon och plötsligt bli sådär super motiverad att plugga. Men just nu läser jag allt annat, tittar på allt annat, och gör allt annat än pluggar. Men hallå eller, det är väl ingen skada skedd, ja har ju all tid i världen på mig! Jag har börjat att kika lite smått på olika sommarjobb, och om jag vill tjäna pengar och byta mitt fattiga studentliv mot ett rikare arbetsliv, för ett tag iaf- jo tack, väldigt gärna! Nu ska jag hoppa upp i min vita (visst tänker jag praktiskt), fina och alldeles supersköna soffa. Andra avenyn och en kopp varm choklad är det som gäller härnäst.

Hoppas att ni har haft en härlig påsk, och än så är den inte över!
kram&puss ( jag är ju bara tvungen efter mitt tidigare inlägg)

Ninni


Jag vill måla påskägg!

Jag vill måla påskägg!
Imorn blir det att köpa kritor-ägg finns redan på plats! 

463504-4

463504-4

Usch för en makt..

och inverkan denna människa har på mig. Det har varit en toppen dag idag-dagen då jag uträtat ärenden och några måsten såklart...tills telefonen ringer och kaos uppstår genast i mitt tankecentra. Allt sätts plötsligt på sin spets igen, ska JAG avgöra en sådan sak här och nu, mitt i blanka (snön lyser ju upp den) natten? Numera så tillåter jag ingen att inkräkta och komma innanför detta förbjudna område, dörrarna är stängda, isolerade, låsta och nycklarna ligger i ett säkert förvar någonstans. Men på ett finurligt och säkerligen uträknat sätt tar sig denna lilla..fan.hittar inget ord för det..vi kallar det för..säg..hmm..ehh jag ger upp. Det jag ville få ur mig var att det verkar sannerligen omöjligt att en gång bryta sig loss från något som en gång haft en stor betydelse i ens liv.  

Men för den som har ett betydligt högre IQ än jag har säkert redan räknat ut att det inte är speciellt komplicerat att ta sig innanför dessa dörrar som jag talar om, när man har tillgång till nycklarna. Det är alltså inte jag som har dem, de hänger inte i mitt nyckelskåp här i Trollhättan. Kan jag bli tydligare? Om jag bara hade haft dem på mig så..så hade allt varit så mycket lättare. Men livet är tydligen inte lätt, som om jag inte visste det. Men jag tänker beslutsamt vinna denna kamp, men jag talar inte om en kamp i vanliga ordalag. Men tänk om jag inte vill vinna då, tänk om jag bara skulle vilja stanna upp, släppa taget och tillåta mig själv att känna efter. Vad skulle hända då? Jag tror att det är rädslan som hindrar mig. 

Så var det med det! Ni förstår, jag har så otroligt, oändligt många tankar som jag bara måste göra mig av på något vänster:)! En sak till, jag beundrar och uppskattar er läsare som återkommer och läser min blogg. Trots, ibland det nästan obegripliga "flumeliflum" jag skriver om.
 
Nä, nu tycker jag att vi bör byta spår framöver, skifta ämnen och ändra riktning. Hur klingar lite nöjen, shopping, gastronomi ( jo,  ja försöker faktiskt laga ett varmt mål om dagen i mitt nya kök:)) och sådant som ger doser av energi?!

Med en stor jäsp (trots min inte allt för stora mun) och gnugg i ögat så säger jag godnatt. John Blund kallar.

 

Kan ni förresten se mina små fräknar solen gav mig idag? Mikroskopiska kanske, men de finns där:)

463504-3

Puss&Kram, men varför inte...

Kram&Puss? Vem är det som har bestämt att ordföljden lyder just så? Jag frågar mig, vem är det som hittar på allt? Nu tänker ni kanske, varför spenderar denna unga dam (bortsett från att jag redan börjat få åldersnojja) sin tid med att skriva om något så korkat? Ellerhur? Men ska vi prova? Prova att utveckla denna tes? Jag blev så engagerad nu, men kommer den att leda oss någon vart, eller röra runt ännu mer i "grytan"? Jag tror det. Jag låter frågan vara orörd ett tag till, tills dagen då jag har något revolutionerande att komma med. Tiden håller inte för det just nu. Jag måste plugga istället. Nej men, stopp å belägg här, vem är det som säger det? Precis. Nä, jag vet vad jag ska göra! 

Jag måste fått en släng av solsting i vårsolen förut, därav det obegripliga ovan..Men bara för att jag ska få ut något av detta inlägg, dessa få minuter och den lilla energi jag la ner, så tänker iaf jag börja med att avsluta mina sms med Kram&Puss! Nej, fråga inte varför.  

Meningslöst, oväsentligt och kanske lönslöst blir defintionen på detta. Men någonstans måste ju även "det" få sin plats. Det luktar frågetecken ända hit, jag tycker mig kunna känna det, men jag fick er iaf att tänka till. Och det var meningen. Själv lyckades jag med att få lite "hjärnvärk"..Finns ens det ordet? Väktvärk är ju således ett vedertaget begrepp.

Bisous!
Ninni

 


 


Först och främst..

TACK ni mina allra underbaraste diamanter och rubiner för denna helg! Jag är uppriktigt sagt en aning förbluffad och en gnutta förvånad över hur händiga och ihärdiga ni har varit! Jag talar givetvis om familjen Helgen i samarbete med lägenhet 44B! Familjen som har mer olikheter än likheter, pratar i munnen på varandra när de egentligen borde ha lyssnat istället..men vet ni? Det gör mig inget, för slutresultatet på projektet "renovera lägenhet 2008"  blev så mycket bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Har ni funderat över hur fullänad man som männsika känner sig när man har ett trivsamt boende? Jag hade nog aldrig upplevt denna känsla innan- men däremot har jag gjort det nu! Det känns lixsom som att det är på riktig nu, nu har jag för förtsa gången "flyttat" in min bostad, nu har jag satt min prägel och personlighet på denna lya, framförallt med bidragande inspiration från mamms och papps och från många andra håll och kanter. Återigen-tack ni har än en gång bevisat att ni fortfarande håller! Trots det där gråa hårstrået som tittar fram bakom fars öra, och den den där smygande rynkan i pannan på mor-så är ni alltid mina klippor!

Jag beklagar den dåliga uppdateringen under helgen, hmm...har bloggat i sisådär två veckor, och jag har redan fallit för: jag-skriver-efteråt-vips-jag-somnade-visst! Oavsett, så finner jag detta med att blogga så roligt, härligt och fascinerande intressant. Plötsligt får tankarna ord, ord får betydelse och betydelse får ett sammanhang. Med risk för att låta verbalt oförskämd, men herre jävlar vilket hjälpande verktyg bloggen redan har blivit för mig, och med all sannolikhet kommer att vara i framtiden. Ja, för jag vågar påstå att jag tror mig sitta här och sörpla mitt kaffe med alldeles för mycket suketter i (jag har dock minskat avsevärt med suketterna) som 80-åring! För att med en mening förklara hur beronde jag är av suketter, jag kan omöjligt inte dricka kaffe utan denna smått förgiftning. Usch det lät det där, men mina vänner som smakar på mitt kaffe..smakar inte igen om jag uttrycker mig så. Jaja, vi alla har väl laster här i livet och mina är tydligen sötningsmedel och godis..ehh, hur kattsingen hänger detta ihop? Jag ångrar mig, ge mig inte svaret på frågan, jag vet ju redan i min förnekelse, jag är och förblir nog ett offer för socker. Men optimist som jag är skulle jag bli tacksam för att hitta andra substitut för dessa, men snälla, föreslå inte att jag ska knapra på ett äpple eller ännu värre, gnaga på en morot! Nä sörreni, för det hjälper icke mot detta begär!

För övrigt så hoppas jag att alla ni där runtom i världen har haft en bra helg, att du Maja har det fint i Dublin, Marianne i the city Porsgrunn:), Hanne à Paris, Systerryster och Mr Chokladpudding och Grädde (gnäll inte på mig, du är själv en bidragande faktor till detta orginella smeknamn), den kommande sjuksköterskan i Värmland vid namn (enligt min version iaf) Ekstorm:), min soulmate Petter i Fredriskstad, Elin i Götet, Carro i Helsingborg (indirekt Glumslöv i tanken kanske) och många, många fler därtill! Jag slutar här, annars är risken stor att jag glömmer ett x-antal betydelsefulla personer omkring mig, och inte minst att jag riskerar tråka ut (om jag inte redan gjort det vill säga) den som helt enkelt gillar att  läsa min blogg. Sorry, om ni tappade gnistan för en sekund pga av något som nästan kändes i liknelse ett tacktal att skriva..haha! Men jag känner mig bara så otroligt nöjd och glad idag (inatt) och den tjänsten har inga andra än just ni gjort mig. Förresten, har ni glömt att berättat för de människor som beytder mycket för er i era liv? Jag misstänkte det, men ta då upp telefonen och ring och berätta det redan nu-imorgon är det kanske försent. Sådana samtal kan man aldrig få för många av, bortsett under vissa omständigheter.

Egentligen vill jag inte sluta skriva nu, jag vill bara skriva och skriva som om det inte fanns någon morgondag- men någon påminde mig just om denna morgondag, både på gott och ont.:) Så kanske är det lika bra att vi sätter punkt för detta inlägg, annars blir det både "masstitt" för er läsare att ta er igenom denna text och för mig att stiga upp ur sängen i någorlunda vettig tid imorgon. Hoppas att jag "prickade" någon mening rätt och inspirererade just dig!

Vi säger väl godnatt och godmorgon här då, men på ett snart återhörande!

Jaha, men där ser man på ja, denna gång var det visst Pennan (en av  mina sex jag:-)) som formulerade sig enligt såhär på nattkvisten!

    

Satan i gatan..

vad jag vill ha allt och lite till just nu! Jag skulle inte tagit den där svängen "inom"-mitt "ha" begär vaknade (inte direkt så otippat kanske) till liv igen! Nopp, jag ska inte falla dit, jag tänker vinna denna kamp och jag väljer istället att konsumera med ögonen-som det så vackert heter. Fastän att jag helst hade sett de där "way to" för höga svarta klackarna på mina små fötter på påskafton! Vad göra? Jo sörreni,  lyssna noga nu. Jag omvandlar denna tanke till en negativ tanke-detta köp hade (jag ponerar iaf) lett till brutna ben, krossade tår och till en fattig plånbok. Sådär ja, nu känns det genast mycket bättre. Denna gång stod jag för "lurendrejandet" och inte impulserna som vanligtvis brukar lura mig till att handla just "det dära", för att "tanken säger mig" att jag behöver just detta klädesplagg eller ett par skor som i fallet ovan. 

Där fick ni så ni teg denna gång.
Var tog mitt "dressingroom" vägen?

Det var ju en av orsakerna till att jag köpte den här lägenheten!! Jag har önskat mig ett tjusigt, färglatt och rymligt dressingroom hur länge som helst. Mina kläder har bott i ICA påsar, bags, resväskor, kartonger och i svarta soppåsar! Detta är oförlåtligt, och nu ska de stackars plaggen endast få dela på två garderober!! Vad håller jag på med, vadå inte får plats i min lägenhet, det är en prioriteringsfråga som allt annat. Och jag prioriterar tydligen inte dessa stackrarna i första hand, eller lyssnar jag för mycket på några andra röster som försöker att styra? Om jag, Jenny skulle få bestämma så hade jag gjort en klädgarderob av mitt sovrum. Sova? Det kan man väl åstadkomma var somhelst.

så..

jag fundera allvarligt på att slänga ut min säng. Och det NU! Eller kanske någon sömnlös på blocket finner behov av just denna 1,20 säng? Hör av dig. Jag vill i alla fall inte ha den, det är en sak som är säkert. Jag vill ha hyllpalnn, olika belysningar för olika "årstidsplagg", typ..ljusgrön/gul belysning över sommarkläder, brun/mörkrosa över höst, blå/mörklila över vinter och orange/vit över vårkläderna.

Hallå eller..

jag har ju sparat och slitit som ett djur för att få ihop pengar till alla mina inköp. Och ett liv som student gör inte dessa inköp möjliga i samma utsträckning som innan. Därför denna plötsliga panik och insikt om att jag måste älska, mixa och kombinera med de kläder som jag redan har. Inte sjutton skulle du trycka ner din ihopsparade häst eller en BMW i en ICA påse? Jag är oförmögen att se någon skilland på dessa liknelser, men desto mer oförmögen att göra något åt saken.

Så har ni några bra tips på hur man kan förvandla en etta till en tvåa-give me a call! 

Äntligen hemma-Martin Timell-du är varmt välkomen till drottninggatan, helst IKVÄLL!


Lille söten..

463504-2

30 min kvar till The Game..

Ögonen känns alldeles så där lagom trötta, efter all sova-bort-febern i helgen så kommer jag att hålla mig vaken ett bra tag till. Jag älskar The Game, det är det bästa tv programmet just nu, japp, hamnar tom före melodifestivalen. Och för den oinvigde i denna värld, jag talar givetvis om poker! Min stora passion här i livet. Tyvärr spelar jag mer och mer sällan, men för den saken så betyder det inte att jag tröttnat. ALDRIG! För att ha något att skylla min bristande tid för pokern så ger jag studierna den slängan. När jag jobbade som bartender i Hemsedal så spelade jag som en tok, med varierad framgång. Ibland tjöt jag av glädje, ibland grät jag av ilska. Ja, för när du har det så kallade "nötterna" och blir utdragen på rivern, då reagerar vilken dödlig som helst underförstått att man har förstålese för spelet på ett sådant sätt. Det kan tyckas uppfattas som ett överdrivet beteende, men för dem som vet vad jag snackar om, vet vad jag snackar om. Det är en otrolig spänning som pokern bjuder på, känslorna åker berg och dalbana (med en högre hastighet än den på Liseberg) och den analytiska förmågan sätts ständigt på prov. Jag saknar pokertiden, fan jag var ju riktigt grym! Lilla Ninni deltog faktsikt i både en och en annan tunering. Den senaste tuneringen slutade dock så tragiskt så det vill jag inte ens gå in på. Jag blir både uppröd och ledsen när jag tänker tillbaka på denna händelse för nästan exakt ett år sedan. Att sanningen alltid kommer ikapp är något jag vill konstatera, och man kan inte skriva sina egna lagar-oavsett syftet bakom. Det enda positiva minnet från den dagen var väl att jag beställde öl tillsammans med Marcoolio i baren!

5 min kvar, och jag är redo Mr dealer-give me the weapons!


Tillåt mig att..

tycka synd om mig själv! Lite iaf. Usch, fy, urk å bläääää, det är lördag, postkodmiljonären (Richard Sjöberg, behöver jag förtydliga varför jag tittar) och fenomenet vi alla talar om- MELODIFESTIVALEN- och jag är sjuk! Jag vill inte, och jag har inte tid med det här. Jag vill ju stå upp i soffan å sjunga med i låtarna och röra på höfterna på ett sådär barnsligt tonårsvis, ni vet. Vaknade denna lördag av att min systers pojkvän, Martin stod utanför min dörr..ööö är han i min dröm eller snackar vi verklighet här? Tur att jag hade haffat min pinky morgonrock i all hast..annars hade det blivit ett pinsamt scenario i repris! Jag var helt borta, och håret måste sett för jävligt ut. Det var en märklig morgon..eller för den morgonpigge, eftermiddag!  "Frukost" bestod av 3st alvedon (brus, river så gott i halsen), 2st glas cola light plus en överdos av choklad. Hmm.. undra om denna kur har någon verkan? Känns inte så direkt. Men det är ganska skönt att veta att jag inte är ensam om att ligga ofrivilligt på soffan i kväll-pappsen har också drabbats. De som skulle på båtmässan-ingen fara, jag köper er en lyxig variant när kronorna ändrar riktning på mitt konto. För just i denna studerande stund, verkar kredit sidan vara hyperaktiv. Ryck upp dig debet, å gör något!

Jag som ville träffa söta Carro ikväll, hade faktiskt tänkt att förflytta mig till din stad och hälsa på ikväll:( Men jag spar dig det!

Har funderat på en inflyttningsfest i min lägenhet i Trollhättan, har ju faktskit bott här någon månad nu-men blir aldrig klar! Till helgen har mamma och pappa lovat mig att fixa och dona med det som återstår. Just nu kombinerar jag färgerna, mörkrosa, grön och svart. Var lite skeptisk till denna färgkombinationen ibörjan, men nu känns den hel rätt, sådär lagom flickig-vuxen-stilren-plottrig.. Jo, iaf, tanken är att kanske anordna en liten fest i april, vad sägs om det guys?! Jag är perfektionista i allt jag gör-så allt måste vara tipp topp då!

Nix, nu ska jag inte uppehålla er längre, men det klart, vad går upp emot att läsa min spännande blogg en lördagskväll..nä just det,  jag tänkte väl det:-)

Ta hand om varandra. Glöm inte det.
Ninni


Sömnlös..

Det är så svårt att släppa taget. Ibland kännns det som att jag är helt redo för att gå vidare, men desto oftare det motsatta. Visst tror jag på att tiden har en lösande effekt på de mesta, och inte minst på de ovannämda. Men är det rätt att lämna över det som känns jobbigt åt något så abstrakt som tid? Istället för att personligen handgripa problemet? Det kan vara en enkel lösning på ett svårt beslut, att själv slippa vara den som avgör. Det sorgliga eller det lyckliga med ett sådant förfarande är att man aldrig får veta om man gjorde det rätta.

Med det sagt, ska jag göra ett nytt insomnande försök mot huvudkudden. Jag borde somna nu, med tanke på att motivet, "lilla ludde" pryder mitt örngott inatt. De nätter brukar jag sova som allra bäst! Just det ja, för den som ännu inte hajat så är tanken att bloggen ska fungera som ett "bollplank" för mig. Och än så länge har jag fått några bollar tillbaka, en rakt i trynet-aj!

Vi hörs!
Bonne nuit! 

Motbjuden litteratur

Ja, för idag är det näst intill omöjligt att öppna böckerna och få något vettigt gjort. Jag måste,borde och jag är tvungen att plugga idag, men det  är något som hindrar mig. Jag befinner mig på mitt paradis, i lilla oskyldiga Grebbestad och fåglarna kvittrar ikapp. En ständig kamp försigår där ute, om vilken fågel som kan överrösta den andra. Det är märkligt det där, jag känner mig så lugn och harmonisk här ute, stressen avtar å jag låtsas som att kraven inte finns. De fick vingar och flög iväg liksom.Vips, så var det borta. Ja, för krav  har jag, eller vem har inte det? Jag har så många att jag kulle kunna sälja de till ett självkostnadspris(term jag lärt mig i ekonomistyrning) utan att tvunget göra någon vinst. Det jag ville säga var att jag skulle kunna betala för att bli av med dem ibland. Skämt å sido.Samtidigt är de ju min vardag, man lär sig mer eller mindre att leva med dem, kraven alltså. Det klart att jag ibland funderar på att skriva det på min årliga önskelista till Mr tomten, "i år önskar jag mig ett kravlöst år". 

Nämen, vad hände nu? Allt blev som vanligt, disciplinen verkar ha infunnit sig igen. Jag sneglar på mina böcker..de ser på mig med en bedrövad blick. " kom nu Jenny, vi ska lära dig ngt nytt idag". Oki doki tänker jag, jag känner mig faktiskt motiverad igen och nyfiken som aldrig förr. Det handlar om att vända de negativa till de positiva. Och den tjänsten gjorde bloggen mig idag!

Hoppas mina vänner har en bra tisdag, och sitter ni fast i ert arbete, studier eller kanske i  en jobbansökan-prova skriv!
Ninni<3


Var jag inte laddad..eller?

Plötstligt fick jag hjärnsläpp, vad är det egentligen som jag skriva på bloggen? Men herregud, jag som alltid har alldeles för mycket, och lite mer därtill, att skriva och tala om? En fråga som kräver ett kort och koncist svar på sisådär en mening, brukar sluta med en sida text. Givetvis finns svaret på frågan (inbillar mig iaf ) men de resterande meningarna är en samling tankar, reflektioner, flum och säkert i mångas ögon mycket onödigt material. Men uppenbarligen inte för mig, jag kände mig ju nöjd efteråt.  Bloggen är främst ett redskap för mig, ett redskpap som ska hjälpa mig att strukturera mitt arbete i skolan (när allt känns kaos) och samla min tankar när någon försökt att röra runt i dem, oavsett om det är på gott eller ont. Jag vill kunna bottna i denna blogg. Men du, min kära eventuella läsare jag ska bjuda dig på blod, svett och tårar, men också på de underbara som gör att vi männsior känner oss lyckliga, glada och nöjda med livet. Mitt syfte är att vara så ärlig jag bara kan, i alla lägen även om jag med det sårar, glädjer eller smärtar någon. Jag har alltid varit livrädd för negativ kritk , men nu är jag redo att exponera mig. Jag vill ha all sorts kritik som kan tänkas existera. Kör hårt mina vänner eller fiender!

Min blogg lever förnärvarande i en stund av ovisshet, jag och bloggen har ingen aning om varken hur mång inlägg per dag eller hur frekvent jag kommer att uppdatera. Tiden får stå för svaren. Men det jag med säkerthet vet är att bloggen kommer, med risk att låta "egotrippad" att handla om mig, mig och mig. Jag tillåter mig själv att vara egocentrerad och den som tröttnar-byt kanal!


Slå er ner, hitta en bekväm position, haffa en kopp kaffe eller två, luta er bakåt så kör vi!


Green-like grass-grass like summmer!

Green-like grass-grass like summmer!

RSS 2.0