Jag är överväldigad och än en gång chockad..

463504-38
över att hela Sverige flaggar för mig! För inte kan det väl vara för Kungen inte?! Jag tar då åt mig som alltid:)
Men jag riktar ändå ett stort grattis till vår kära kung, hur ska du fira din dag?

3O april, Kungens födelsedag och Ninnis likaså!

Jag är glad, glad och så barnsligt glad!! Tack alla mina underbaringar för fina sms och samtal-ni gör min dag!

Det blir kalas hos mig kväll, med massa gott och med sköna männsikor! Ser så fram emot att få träffa mina släktingar, moster, Danil , mormor, morfar..åå!

Men innan dess:

-STORSTÄDA lägenheten
-sola solarium
-fixa en söt klänning inför kvällen!
-funderar på att sticka ner å köpa en stor gräddig tårta, trots att mamma fixat en efterrätt..

Inga mer måsten idag inte, det är min dag idag och jag har "fullmakt" över dagens agenda!

Nä nu måste jag sätta fart, so long!

<3<3<3 ( tänkte göra 22 st hjärtan, men kom på att det har jag rakt inte tid med:))

En glad Ninni efter träning!

463504-36
Bilden mindre attraktiv, I know, men hur ser ni själva ut efter ett hårt träningspass-va va va:)?!
Vi hörs imorn goingar! Skillnaden blir (i värsta fall) med en ynka rynka mer..gahhh!!!

 

Let´s dance!!

463504-34

Grattis nu är du ett år närmare döden.

Egentligen, om man tänker lite närmare på det här med födelsedagar. Jävligt hemskt och läskigt ur en synvinkel. Typ grattis nu är det ett steg närmare avrättningen. Nej, usch vi snackar om annat, och vi trycker off på annalysknappen. Vad fan kom den dystra impulsen från? Jaja, jag älskar att fylla år, så är det med det! 

Men hej förresten mina läsare! Har en tendens till att tillämpa "in medias res" i varje inlägg. Mindre artigt. Så HEJ på er mina fiskbullar!

Idag har jag varit på diverse små äventyr och flängt både hit och dit! Så jag vart helt slut när jag kom innan för dörren. Värme och sol i all ära, men man svettas ju fan som en maraton löpare efter en runda på stan.

Nu måste jag röra ihop något i form av föda för att senare iväg å shaka loss på Plus! Ska bli riktigt kul med dans och framförallt en annan typ av träning. Variation är ett måste i mitt liv.

Tjenixen babes!



Vad tycks?!

463504-33

Rosa i alla väder.

Färgen håller i vått å torrt, ur å skur! Jag tröttnar aldrig på denna barnsligt-vackra färg. Hämtade ut paketet och där tittade en grymt snygg jacka fram..just i färgen rosa! Att den ska på imorgon ja. Dito.

Riktigt härligt att träna idag, dock verker min fot som jag vet inte vad..mysko. Försvinn dumma värk. Vet ni, en så söt sak inträffade på gymmet idag. Jag och en okänd tjej (skulle tippa runt 24-års åldern) kommunicerar följande:

Tjejen: åå va kul att se lite yngre folk på passet-brukar vara jag och gamlingarna typ.
Jag: Jaha, så bra att jag tog mig i kragen och kom hit då!

Lite senare..

Tjejen: du har inte lust å hänga på å träna imorgon, dans kl 19?
Jag: ööö,äää...jo men varför inte, vi kör på det!

Summan av kardemumman, jag har fått en ny träningskompis, men till det lustigaste-tjejen bodde i princip granne med mig! Haha, det håller återigen, världen är då bra liten. Pytte liten. I miniförpackning.

Tjingchong, plugg å mat pågång:)


Mina älskade DG gör premiär!

463504-31

Mitt dåliga samvete är totalt.

Efter tentan i fredags sprang helgen ifrån mig och bloggen likaså. Men nu är jag onekligen här igen!

Då var man på plats i Trollhättan igen, startade ny kurs idag, finasiell ekonomi. Har ännu inte fått någon riktig uppfattning om det är en "gillar mucho" kurs eller icke.

Är det inte underbart-jävla-härligt ute, att kunna spatsera iväg i sin vår jacka å solisar..åå I like. Jag hoppas verkligen att vädret håller i sig tills på onsdag, my birthday, remember!! Jag skrev en lång önskelista igår innan jag lämnade Grebban. Och listor är till för att följas..så..så jag förväntar mig det översta där på listan. Så ta det till er mina söta, ni som tänkt ge mig något fint-hihi! För er som inte har listan framför er, det står: en HUND...men ok då, det funkar med en kisse också! Nu låter jag som en sådan där "ha" tjej, men nej nej, jag blir glad över en teckning.
 
Jag har lite bråtis nu, ska ut å äta lunch, hämta ut ett paket innan träning på Plus. Så jag avrundar lite abrupt här, men jag ville främst ge er en hint om att jag lever..trots att bloggen har en tendens att hamna i skymundan titt som tätt.

Skutta ut i solen med er nu goingar!

puss puss från Ninni!


Mmm..

463504-30

Kaffe gör susen.

Så gott det är, bara doften i sig. Nästan bättre än smaken. Idag tog jag en skvätt mjölk å ett strö kanel på toppen.

Jag tror att min kropp och hjärna är konstruerad för att bo i hus, friheten att kunna öppna dörren ut och så vidare ut på gräsmattan. Jag måste hitta på något, hur kan jag skapa samma känsla i min, ändå, älskade lägenhet. För det första så vill jag ha en balkong, har för närvarande en fransk sådan. Det vill säga, alldels för liten å trång. Dock, söt då. Lyckligtvis nog så bor jag på andra våningen så inte är det långa vägen ut. Hmm....kanske kunde man byggt en liten "uteplats" utanför församlinghemmet, på den lilla gräsplätten där?! Någon? Någon impulsiv rackare som plötsligt fick snickarlust? Give me a call then.

Jag har ytterligare en sak på hjärtat. En blogg skulle ju kunna vara väldigt utelämnande, det har vi tidigare sett bevis på. Saken är att jag inte vill skriva för mycket om min familj och vänner, ok, en del gillar det, men andra inte.Tyvärr. Så just nu vill jag egentligen skriva en hel uppsats om en endaste person, en betydelsefull sådan, men jag väljer ändå att hoppa det. Jag byter kanal, och skriver i ett word-dokument istället, det funkar ju det med.

M: jag ringer dig senare idag-så svara då!!

Imorn ska jag raca in till stan med mammas super-coola-röda-citra! Det var way-to-long sedan jag körde bil sist, och jag som bokstavligen älskar det.

Tjing å puss från Ninni<3

Inte långt ifrån var min frukost.

463504-29

Morn morn!

Ny dag, nya möjligheter, ellerhur mina vänner! Vad ska ni hitta på idag? Gör något oväntat, något utöver det normala. Kan ni inte göra det. Allt för att trotsa jaget och bevisa för sig själv att man faktiskt kan.

Inatt drömde jag och vaknade omvartannat, visserligen sägs det att man sover oroligt när man minns sina drömmar, men jag älskar att drömma. Oavsett hur snedvridet och obegripligt budskapet kan vara. Inatt drömde jag att jag hoppade av min utbildning och kom på att jag istället ville bli journalist. Jag gillar ekonomi, till en viss mån i alla fall, så inga sådana planer är aktuella. Dessa drömmar alltså..och jag har ett flertal på lur som jag ska förtälja er om en anna gång!

Men hur söt är det tillåtet att vara? Mamma hade kokt ett ägg, och gjort iordning en ost å skink macka, väl inplastad i kylskåpet med ett liten lapp liggandes över. Det stod Jenny på lappen. En sådan mamma tänker jag också att bli, en mamma med "det."

Morsningkorsning!
Penny


Tänka sig, jag såg förresten min första nyckelpiga idag!

463504-28Men jag hann aldrig att sätta den på fingret sådär, ni vet som man brukade göra.

Okej..

jag gick på plan B, men inte riktigt ordagrant. Jag ringde upp min lärare i internationell ekonomi, och öste en rad frågor över honom. Men inte blev jag klokare för det. Jag blir helt crazy banana på alla dessa formlar och ekvationer! Och ni som känner mig vet hur frustrerad jag blir när jag inte förstår. Stackars min lärare som slet som et djur för att få mig att förstå, vi kom till och med in på mitt gamla liv som bartender-då jag växlade norsk valuta til svensk för att göra en s.k. "abritage vinst. Vilket betyder, kotfattat, handel med valutor. Se där ja, någor verkar jag tydligen ha lärt mig! Ehh vad sjutton, nu lämar jag det åt sidan ett tag, och tar mig rätt å slätt ett break.

Funderar på att tillaga en omelett  nu efter träningen, förstår ni vilken lyx det är att vara hemma då det finns allt man behöver i kylskåpet. Vanligtvis är jag ju van med mitt ekande kylskåp i Trollis! Shit oxå, kom på att mina blommor säkert är döda vid det här laget..om ingen snäll liten granne fått för sig att vattna dem.

Aja, jag svamlar hit och dit känner jag nu, och det blev, minst sagt ett odramatiskt inlägg. 

Men kramis på er, denna sjukt underbara soliga tisdag!

Förresten, jag tänkte att jag skulle börja ta med min kamera, och slänga upp lite bilder emellanåt..Min erfarnhet säger att sådant uppskattas, givetvis bloggar jag främst för min egen skull, men utan er skulle jag lika gärna kunna skriva dagbok. Och så är ni så söta såklart.

Ni får en kram igen, för att jag är, trots börda till tenta, på ett strålande humör!



Disciplin Jenny, jag ser dig allt!

463504-27

Efterkloksamhet var det och det..

börjar tämligen bli en förekommande standard hos mig. Jag har en stor tenta om ett par dagar, och jag känner mig super stressad inför det. Och som vanligt ställer jag mig frågande till varför jag inte började att plugga tidigare, åtmistone en vecka. Jag hoppas innerligt att jag inte är fallet, "det går inte att lära gamla hundar att sitta" i detta avseende. Jag har vissa delar klart för mig, men icke desto fler. Hmm..funderar på att ringa upp min lärare för en sista-minuten-lektion..kan man gör det? Seriöst, om man pröjsar bra?! Det får bli min reservplan helt enkelt!

Nåja, jag ska skutta ut på altanen och göra några ytteligare försök innan jag tar till den, aningens, desperata metod ovan.

Hur mår mina grodyngel därute idag?

Önska mig lycka till då.  
Vi hörs lite senare!

puss&nuss


Fick syn på den här bilden..åå jag vill tillbaks till Roma!

463504-26

Ett säkert kort.

463504-25

Vad vore livet..

i alla sin glans om inte den lilla familje middagen fanns?!:) Men skeppåhoj vad det ligger sanning i det?! Familjen Helgen hade en väldigt mysig, dock i all enkelhet, tacos kväll igår! Smarrismaskens!

Det är lördag och jag är placerad vid havet, still home, utan bil och i princip utom möjlighet till någon form av transport. I allmänhet skulle jag ha klättrat på väggarna vid det här laget, likt vår lille krämige katt Baillyes, men i synnerhet sker inte detta, för jag njuter tydligen av lugnet, och på något underligt sätt, tycks luften just härute bidra till en annan sorts energi..i jämförelse med många andra platser. Jag drar enkelt nog, slutsatsen i en sjungande truddilutt á la Lasse Berghagen "Grebbetsad i mitt hjärta låt mig få sjunga en sång"...lalalala..


Med dessa glada toner dansar jag mig in i köket- nynnandes, pappa har kommit hem, och han har varit hos bagaren och köpt nygräddatbröd...en trivial sak för en annan, men för studenten i mig är detta lyx på hög nivå. Känner ni hur det doftar?

Gamla, unga, svarta, vita, tjocka, smala-enjoy your day!

Ninni<3

 

Solen tar!

463504-24Jaaa-sol ute tänker jag! Men man får minsann akta sig för de starka strålarna! Jag har bränt min lilla nos idag-känslig hud eller stark sol?!

Spring i benen!

463504-23

Din lilla latis..

så du bangar alltså spinningen uttrycker papps! "Super daddy" i sin träningsoutfit beger sig iväg till Tanum för att svettas och bränna lite kalorier. Det var droppen för mig! Jag vägrar vara sämre än pappa så Ninni hoppar snabbt i sina träningskläder, slänger upp håret i en slarvig toffs och löper iväg!

Åå mina vänner, vilken härlig joggingtur denna onsdagskväll bjöd på! Jag sprang runt berget, ner till havet och vände vid fiskarens sjöbod. Jag var helt död när jag kom hem och ramlade nästan ihop här utanför på grusgården. Inte nog med det, sedan följde styrketräning för att komma upp i samma "träningslängd" som pappa.

Nu sitter vi här, far och dotter, i soffan och är sådär löjligt stolta över oss själva! Ett ypperligt sätt att avrunda en underbar dag på!

Träningvärk imorgon eller-skulle tippa på det ja!

KRAM på er mina prinskorvar!


I love.

463504-22

Solen som väckarklocka..

och det finns inget som slår att vakna upp i min säng, hemma i Grebbestad. Solen skiner, måsarna skriker och här sitter jag iklädd mammas myspys kläder. Jag ska spendera en hel vecka här ute, tenta plugga och bli bortskämd med massa god mat och kärlek. Jag blir typ 10 år när jag är här. Känns som att jag fortfarande ska gå ner till vattnet och fiska krabber för att senare spela "flipper" och köpa godis för den där tian på Saltviks camping.

Då vet mina kära vänner var jag håller hus i veckan, och jag kommer att blogga en hel del!

Nu ska jag slänga mig över mina böcker, men först och främst blir det frukost!

Jag är för övrigt väldigt happy big time idag, om ni ville veta det:)

PUSS på er!


Jag vill vinna!

Jag brukar aldrig vara med i tävlingar, förmodligen för att jag är allt för lat för att engagera mig i sådant. Men nu är jag minsann med i en tävling, där vinnaren får en snygg blogg design! Jag skulle bli överlycklig om jag vann eftersom min blogg är i stort behov av en rejäl makeover! Jag är inte tillfreds med min bloggs "yttre" och det är det yttre som faktiskt räknas eller vänta nu, var det kanske tvärtom det där..

(Bara en liten parantes sådär denna måndag liksom)

Tjingeling-plingeling-ge-mig-en-ny-blogg-????...-ring...ehh nä inte riktigt kanske..men vad kattsingen rimmar på design då..

puss å nuss!


..

463504-21

..

463504-19

Det gör ont.

Vad är det som driver och gör en människa kapabel till att ta en annan människas liv? Jävla hemska värld!! Jag vill bara skrika. 

Ikväll kl 21.00 tänder vi ljus för denna lilla flicka, familj och anhöriga. Ditt ljus lyser.
 
Allt som sker i livet har inte en mening.


..

463504-18

Hur många världar finns det..?

Innan hade jag alltid föreställt mig världen i singular. Utifrån en dimension, utifrån ett perspektiv. En enda stor värld där männsikor föds, lever och dör. Allt det där. Jag börjar inse att världen är så mycket mer, än just bara en enda stor och samlad värld. Låt mig försöka exemplifiera. Vi har bloggvärlden- en relativt ny värld där männsikor tycks leva och uttrycka sig på ett visst sätt. Parallellt med denna värld så existerar den "verkliga" världen, och den i sin tur är indelade i många olika världar. Vissa världsdelar surfar vi på, andra inte. Jag tror mig veta att det är så för var och en därute. För den som surfar sig igenom alla världar, hur vet denne egentligen hur det är att surfa på riktigt?

Så var vill jag komma med detta resonemang? Leder det oss någon stanns eller går vi bara ännu mer vilse? Om jag ändå visste, om jag ändå kunde förstå mig själv och alla de världar som jag verkar leva i. Om man ändå satt med svaren sådär under rockärmen. Det finns alltså oändligt många världar så inte konstigt att det kan vara svårt att hitta vägen hem.

Hur många världar lever ni i? Jag är säker på att ni hittar många om ni väl börjar att fundera. Medge att det lättatse hade varit om man levde i en och samma värld..eller kansnke inte. Det lättaste behöver inte alltid vara det bästa.

Idag öppnades en ny värld för mig. 

Förstod ni något av det här?:) Jag är tveksam.. Att ens fundera över något så abstrakt kan av många tyckas som slöseri med tid, men jag disponerar över min tid och du över din.

Nix, tillbaka till "verkligheten" igen, där plugget väntar! Trots att jag gärna hade stannat  några minuter till, i just denna värld.


KRAMAR till alla er underbaringar!
Ninni


Tack för att du finns mamma.

Tack för att du finns mamma.

Vad sägs som den här coolingen?

Varför inte den här lilla krabaten?

Först nu..

börjar jag att vakna till liv igen. Har i princip legat i koma efter helgens bravader:)! Men skoj som bara den var det, men med ett aningens högt pris kanske..såhär i efterhand liksom. Förresten, Lipz är ju ett rikigt nice place-nära och bra! Så tack för en dunder kul helg!

Hur är det med er, mina vårpingler? Visserligen ryktas det om att snö är påväg, men vår är det så vad gör det! 

Vet ni, jag har redan börjat skissa på min önskelista, hihi, tjejen med god framförhållning var det:). Allra, allra mest så önskar jag mig en hund..jo, det är sant. Det är väl inte så konstigt egentligen, med tanke på att jag är uppvuxen med hund. Jag har all tid i världen för en liten jycke, nu när ingen av det andra könet kräver ens uppmärksamhet så att säga. Så ge mig en hund vetja-då blir jag glad! 

Nä, nu ska spisen och matkunskaperna få arbeta lite..hmm vad ska det bli idag tro, jag är hungrig-och det nu!

puss&kram

p.s det blir en vit helg som kommer, någon som trodde något annat?:) d.s











 

Tjohoo!

Jag tog en sväng ner på stan förut, för att inhandla lite mat och göra några klädspan. Det skulle jag inte gjort nä. Fy sjutton vad jag ogillar en students strama budget - men fy sjutton vad jag kommer att konsumera när jag är klar med min utbildning, och sitter på mitt drömjobb! Positivt tänkande kan ta er hur långt som helst!

smack smack:)


De är påväg nu..

De är påväg nu..

Skulle det här föreställa kokt ägg och vanilj yoghurt med start? Men gott var det:-)

Skulle det här föreställa kokt ägg och vanilj yoghurt start? Men gott var det:-)

Min uppdatering suger men...

jag bär inte hela skulden till det! Vid denna skrivande stund har säkert informationen om blogg.se och dess "sammarbetssvårigheter" med oss bloggare redan nått er. Men nu verkar allt vara gönt igen, så vad väntar vi på folkens?

Dagarna rusar iväg och vi är redan inne i april, den bästa månaden av dem alla. Vårtecken, solglimtar och sköna uteserveringar att hänga på och...min födelsedag såklart-gör april till den där absolut bästa månaden. Kontentan av april blir: good bye mörker - hello ljus!

Känner ni lik som mig, att man bara fylls av mer och mer energi för varje dag som går, var kattsingen kom den ifrån? Underbart är det iaf och jag tackar och tar emot!

Det vankas helg och jag ska minsann avnjuta den med god mat, vin och härligt sällskap. Det är jag mig sannerligen värd efter en tuff skolvecka. 

Jag har ju bollat lite fram och tillbaka om jag ska sommarjobba eller fortsätta plugga i sommar, och just nu lutar det åt det sistnämnda. Jag och Linnea har sökt till en kurs inom blocket av vår utbildning, Human Resource Management. Jag tror att den kan vara intressant och något som passar mig. Innan har det varit mycket siffror, grafer, digram och ekvationer..ja, nästan så att det står mig upp över öronen nu! Förvisso mycket lärorikt, men föga användbart. Således tror jag inte att någon kunskap är till förgäves, men samtidigt vill man ju hitta det som passar en bäst. Vi får vänta och se, vi anmälde oss till kursen efter bäst-före-datum:) så håll tummarna att det finns två platser kvar till oss.

Mina ögon svider lite nu, ett tecken jag tycks känna igen och inget annat än ett tecken på trötthet. Imorn vill jag ha kokt ägg och vanilj youghurt med start! Så bäst att jag hoppar i kojs nu, och så kan man ju alltid hoppas på att någon prins kommer med frukost på sängen imorgon-haha!

Mina fina läsare, ni är unika och betydelsefulla var och en av er! Vi har hört orden förut, men det skadas aldrig att påminnas om igen, igen, igen...

Bamsekram från Jenny<3

 






  


RSS 2.0